Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Για το νέο κύμα διαθεσιμότητας ετοιμάζεται η ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Για το νέο κύμα διαθεσιμότητας ετοιμάζεται η ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που ετοιμάζει τις προτάσεις της προς την τρόικα


Μπορεί την εβδομάδα αυτή η χώρα να βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, ωστόσο η κυβέρνηση έχει βάλει ήδη πλώρη για το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας που θα έχει να κάνει με επιπλέον 12.500 υπαλλήλους και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του έτους. Το θέμα, είναι ένα από τα βασικά που θα απασχολήσουν τις συζητήσεις που θα έχει με τους επικεφαλής της τρόικας στα τέλη του μήνα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, μαζί με τους συνεργάτες του, ετοιμάζει ήδη σχετικές προτάσεις που θα καταθέσει στους εκπροσώπους των δανειστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεξαμενή από την οποία θα βρεθούν οι 12.500 εργαζόμενοι είναι τα
Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, οι δήμοι, ο χώρος της υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ωστόσο, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα τεθεί και το θέμα των απολύσεων, καθώς υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση για 15.000 απολύσεις έως το τέλος του 2014, εκ των οποίων οι 4.000 έως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει να τεθούν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας/ απολύσεων περίπου 20.000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Όπως σημειώνεται, μέσω των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την εξαφάνιση μαθημάτων, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τη συγχώνευση σημαντικού αριθμού τμημάτων, το υπουργείο Παιδείας έχει στόχο τη σημαντική μείωση των εκπαιδευτικών με βασικό κριτήριο το ύψος του μισθού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, φέτος (μετά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις) υπηρετούν 73.533 καθηγητές και 70.243 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.
eklogika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...