Σάββατο 6 Απριλίου 2013

"Φωτιά" από το non-paper του ΥΠΟΙΚ



Ένταση επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά από non paper του οικονομικού επιτελείου, στο οποίο το "χαράτσι" στα ακίνητα περιγράφεται ως «ενιαίος φόρος» με έναν μειωμένο συντελεστή που θα αφήσει πίσω του και "τρύπα" στα έσοδα, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, ο οποίος είχε ανακοινώσει τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για αλλαγή του ΕΕΤΗΔΕ με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο, το κλίμα, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις στο Μαξίμου, δεν εκτονώθηκε, αφού αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέδωσε δήλωση για το τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε στο Μαξίμου.
Στην ανακοίνωση του κ. Κουβέλη δεν γίνεται καμία αναφορά για «τρύπα» που θα προκύψει από την
εφαρμογή του νέου φόρου. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας έχει ήδη ενημερώσει το Μαξίμου αλλά και τα κόμματα ότι το μέτρο δεν είναι βέβαιο πως θα αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα, αν και ήδη στο οικονομικό επιτελείο έχουν αρχίσει να «ξεσκονίζουν» τους ενοικιαστές του δημοσίου αλλά και συγκεκριμένους δήμους που με διάφορα τεχνάσματα είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα να εξαιρούν συγκεκριμένα ακίνητα, πέραν εκείνων που ούτως ή άλλως βάσει νόμου δεν πλήρωναν το χαράτσι. Άγνωστο παραμένει, επίσης, το πώς θα αντιδράσει η ΔΗΜΑΡ, όταν και επισήμως ανακοινωθεί ότι ο ΦΑΠ θα εισπραχθεί κανονικά και φέτος με έσοδα που έχουν υπολογιστεί κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ.
City press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...