Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ολάντ- Στάινμπουργκ: Όχι στον φαύλο κύκλο της αυστηρής λιτότητας

%CE%9F%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%2D+%CE%A3%CF%84%CE%AC%CE%B9%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BA%3A+%CE%8C%CF%87%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CF%86%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF+%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE%CF%82+%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82
Ο Στάινμπρουκ, στο πλαίσιο ευρύτερης περιοδείας του σε Λονδίνο, Αθήνα και Βρυξέλλες, είχε συνομιλίες στην γαλλική πρωτεύουσα με τον πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό και στη συνέχεια τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Και οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν ότι είναι αντίθετοι με την αυστηρή εκδοχή της δημοσιονομικής λιτότητας που στραγγαλίζει την ανάπτυξη σε πολλές χώρες.

Σε δηλώσεις του, μετα τη συνάντηση, ο κ. Στάινμπουργκ δήλωσε ότι

«Κανένας από του δυο μας δεν είναι αντίθετος με την αναγκαιότητα ισοσκελισμένων προϋπολογισμένων, το ερώτημα είναι σε ποια δόση» είπε ο Στάινμπρουκ χαρακτηριστικά.
«Υπερβολική λιτότητα οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο μείωσης της ανάπτυξης, αύξησης της ανεργίας και νέα μέτρα λιτότητας». Επίσης υπενθύμισε ότι με πρωτοβουλία του Ολάντ εγκρίθηκε το σύμφωνο ανάπτυξης, το οποίο όμως ελάχιστα εφαρμόστηκε.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ. Κατηγόρησε την αντίπαλλό του για την καγκελλαρία Αγκ. Μέρκελ ότι «με την επιμονή της στη δημοσιονομική λιτότητα παρασύρει τις χώρες της νότιας Ευρώπης σε ένα φαύλο κύκλο» και προσθεσε: «Επικρίνουμε έντονα το γεγονός ότι με αυτήν την εστίαση σε μια πολύ αυστηρή πορεία προς την εξυγίανση, πολλές χώρες παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο που αποδυναμώνει τις οικονομίες τους»

Διαφορά απόψεων με τον γάλλο Πρόεδρο καταγράφηκε στο θέμα της κοινής ανάληψης χρεών. «Μπορώ να φανταστώ ότι μεσοπρόθεσμα θα ξεκινήσει διαδικασία προς μια συντονισμένη κοινή ανάληψη χρεών, αφού όμως πρώτα οι χώρες εφαρμόσουν τα υπεσχημένα και δώσουν ώθηση στις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Στάινμπρουκ. Ιδιαίτερα για τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία ο Στάινμπρουκ είπε πως ο Ολάντ κάθε άλλο παρά ωραιοποιεί την κατάσταση. «Ο πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της χώρας, από την αποβιομηχανοποίηση, τον αφανισμό της μεσαίας τάξης μέχρι την αποκέντρωση και την καλύτερη επαγγελματική κατάρτιση» υπογράμμισε. «Το θέμα είναι να τις εφαρμόσει σπάζοντας την αντίσταση της κάστας των συντεχνιών», πρόσθεσε ο υποψήφιος καγκελάριος.


metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...