Όπως όλα δείχνουν τα εμπόδια παραμένουν για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός του δημοσίου και είναι χαρακτηριστικό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μετέβη αμέσως μετά το ραντεβού με τους πιστωτές στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ακόμη και μέσα από τη σύσκεψη συχνά πυκνά επικοινωνούσε με τον πρωθυπουργό.
Μάλιστα κάτι ανάλογο έπραξαν και οι Πόλ Τόμσεν και Ματίας Μόρς που βγαίνοντας από το γραφείο του υφυπουργού, που φιλοξενούσε τη σύσκεψη, μιλούσαν στο τηλέφωνο παίρνοντας οδηγίες από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις δηλώνοντας ότι μέχρι τώρα έχει γίνει πολύ σημαντική πρόοδος.

«Πάει καλά, υπάρχει σημαντική πρόοδος, υπάρχουν ορισμένα θέματα που παραμένουν ανοικτά» δήλωσε η ίδια πηγή.
Την ίδια ώρα πληροφορίες από το Δουβλίνο ανέφεραν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δέχθηκε πιέσεις για το ζήτημα του δημοσίου, ενώ του δόθηκε και τελεσίγραφο να κλείσουν όλα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να προλάβει να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Οι υπουργοί Οικονομικών ενημερώθηκαν από τον Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών, με το πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελπλουμ να αναγνωρίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά και να επισημαίνει την ανάγκη τήρησης και ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων για τη δόση στις προσεχείς ημέρες. Υπογράμμισε δε την ανάγκη η Αθήνα να κάνει ότι είναι δυνατό για να αποφευχθεί ένα δημοσιονομικό κενό στο πρόγραμμα.
Ως εκ τούτο, όπως ανέφεραν η συνάντηση του Euroworking Group που θα δώσει την έγκριση για τη δόση θα γίνει όταν η τρόικα θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της. Στην συνέντευξη τύπου με τον Ντάισεμπλουμ βρισκόταν και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα αναμένεται να λάβει τις προσεχείς ημέρες 2,8 δισ. ευρώ για τη δόση του Μαρτίου και άλλα 7,2 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τονίζοντας παράλληλα την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.
Matrix 24