Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Οποιος κάνει τη διαπραγμάτευση να βάλει την υπογραφή του»

«Οποιος κάνει τη διαπραγμάτευση να βάλει την υπογραφή του»
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να συζητήσουν τις απαιτήσεις της τρόικας, ενώ θα συνεδριάσουν και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος.
Την καθ' υποτροπήν έντονη ενόχληση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που φέρουν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκη να έχει τεθεί ουσιαστικά σε «διαθεσιμότητα» από τα καθήκοντά του, καθώς η διαπραγμάτευση για το Δημόσιο πραγματοποιείται για λογαριασμό της κυβέρνησης από το υπουργείο Οικονομικών.
Στην Αγ. Κωνσταντίνου αναφέρουν ότι ο Φ. Κουβέλης επιμένει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον
υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκη. Σχετικά με τις πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κύκλοι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντούν ότι «αυτός που κάνει τη διαπραγμάτευση πρέπει να βάλει και την υπογραφή του», αφήνοντας αιχμές για τον Γ. Στουρνάρα.
Στελέχη της ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν ότι είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και για παραίτηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε περίπτωση που πιστοποιηθεί ότι οι δανειστές ζητούν απολύσεις από το Δημόσιο. Το ενδεχόμενο μιας παραίτησης Μανιτάκη προδιαγράφει τα χαρακτηριστικά μιας σοβαρής ενδοκυβερνητικής κρίσης, που θα έχει ως επίκεντρο τη ΔΗΜΑΡ και τη συμμετοχή της στον κυβερνητικό συνασπισμό
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...