Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Παπαρήγα: Η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα αποτρέψει την εξαθλίωση των εργαζομένων

Παπαρήγα: Η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα αποτρέψει την απόλυτη εξαθλίωση των εργαζομένωνΤην άποψη ότι η ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση που να έχει να κάνει με τα εργασιακά και να οδηγήσει –ενδεχομένως- σε πιο ήπιες μνημονιακές πολιτικές, δεν μπορεί να αποτρέψει την απόλυτη εξαθλίωση των εργαζομένων, εξέφρασε η γ.γ. του ΚΚΕ. Αλ. Παπαρήγα κατά την ομιλία της στη Βουλή. Η κα Παπαρήγα που μίλησε σήμερα, Κυριακή, αντί για χθες όταν αποχώρησε από τη Βουλή λόγω αδιαθεσίας, είπε ότι τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και εκείνα που θα έρθουν θα εξανεμίσουν τα λίγα ψίχουλα που ίσως κερδίσει από την επαναδιαπραγμάτευση η κυβέρνηση.
«Εμείς δεν θα ονομάσουμε μνημονιακή αυτή την κυβέρνηση. Γιατί θα συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα με περισσότερο νόμο και τάξη. Μίλησε ο κ. Σαμαράς για νόμο και τάξη αλλά δεν εννοούσε τη κοινωνική εγκληματικότητα αλλά νόμο και τάξη απέναντι στους εργαζόμενους», πρόσθεσε η ίδια.
Επίσης, χαρακτήρισε «τέρας» το μνημόνιο, αν και σημείωσε ότι η κρίση έφερε το Μνημόνιο και όχι το αντίστροφο. Η κα Παπαρήγα τάχθηκε, επίσης, για άλλη μια φορά υπέρ της αποδοχής και διαγραφής χρέους και της αποδέσμευσης από το μνημόνιο, αιτήματα τα οποία χαρακτήρισε «πολιτικά και δίκαια».
Η κα Παπαρήγα, ζήτησε μαζική πάλη του λαϊκού κινήματος κι όχι αποσπασματικές διεκδικήσεις, όπως για τα ναυπηγεία ή τη Χαλυβουργία, ή τον ΟΣΕ, γιατί σε αυτή την περίπτωση οι κατακτήσεις θα είναι οριακές.
Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής και αντιδημοκρατικών πρακτικών της, επικρίνοντας και όσους υποδέχθηκαν στη Βουλή τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς διακρίσεις. «Εμείς δεν τους χαιρετίζουμε» είπε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν
φοβάται τους Χρυσαυγίτες. Διαχώρισε, δε, τη φασιστική βία που ασκούν εκείνοι από την ταξική πάλη των εργατών.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...