Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Βενιζέλος: Ξεκινάμε την ανασύσταση, για ένα νέο, ανοιχτό και δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Ξεκινάμε την ανασύσταση, για ένα νέο, ανοιχτό και δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ. Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματοςΤα βασικά σημεία της «ανασύστασης» του ΠΑΣΟΚ, την οποία έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος, ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι «ξεκινάμε σήμερα από εδώ την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ» και έθεσε ως στόχο ένα νέο, σύγχρονο, συλλογικό και πραγματικά ευρωπαϊκό ΠΑΣΟΚ. «Στόχος μας είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό και δημοκρατικό» που θα προχωρήσει σε μία «νέα κοινωνική συμφωνία» με «όλη την ελληνική κοινωνία, όλο τον ελληνικό λαό», είπε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «το μικρό αλλά ανθεκτικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που απέμεινε από τα πλειοψηφικά ποσοστά παλαιών αναμετρήσεων αλλά η μαγιά από την οποία ξεκινά η ανασύσταση της παράταξης».
«Ξεκινάμε την υπέρβαση που είναι αναγκαία, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν κατά την ιστορική μας διαδρομή... Έχοντας πλήρη επίγνωση των αρνητικών όψεων μιας μεγάλης διαδρομής», σημείωσε και έκανε λόγο για «συμπεριφορές που μέχρι και πολύ πρόσφατα μας ντρόπιασαν», αφήνοντας αιχμές για στελέχη του κόμματος με τα οποία βρίσκεται εδώ και καιρό σε κόντρα. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και σε στελέχη που αρνούνται να συμβάλουν στην πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε «αναγκαίο» να μιλήσει σε «προσωπικό τόνο», καθώς «έχει διαρραγεί σε πολλά σημεία και ο ηθικός και συναισθηματικός ιστός της παράταξης». «Αυτοί που βλάπτουν την παράταξη, την έβλαψαν και στα χρόνια της εξουσίας, την έβλαψαν και προεκλογικά. Δεν θα την βλάψουν και τώρα. Φτάνει», είπε και σημείωσε ότι «περιβάλλονται με ασυλία μικρόψυχες συμπεριφορές ανθρώπων που απλώς έχουν το θράσος να επιδίδονται σε αυτές» και πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να «χάνεται η αίσθηση των

πολιτικών μεγεθών, ατομικών και συλλογικών». Ο κ. Βενιζέλος είπε αυτό «βλάπτει την παράταξη» και «αυτοί που βλάπτουν την παράταξη, την έβλαψαν και τα χρόνια της εξουσίας, την έβλαψαν και προεκλογικά. Δεν θα τη βλάψουν και τώρα. Φτάνει, αρκετά».
Ο κ. Βενιζέλος, είπε, επίσης, ότι δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτε. «Αναφέρομαι στη βάση της παράταξης και στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν τον δελεάζει τίποτε που συνδέεται με την κομματική εξουσία. «Όσοι με ξέρετε μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιβαρύνω την παράταξη με την παρουσία μου, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν άλλο να επιβαρύνει την παράταξη χωρίς σεβασμό στις νέες, δημοκρατικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε σε άλλο σημείο.
Ο κ. Βενιζέλος, είπε, επίσης, ότι εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε πολύ κρίσιμη περίοδο για το κόμμα και σημείωσε ότι η αλλαγή ηγεσίας έγινε «με μεγάλη καθυστέρηση, παρά τις αντίθετες και επίμονες προτάσεις μου. Έκανα ό,τι μπορούσα στο όνομα της αλήθειας και του εθνικού συμφέροντος με μία διαμορφωμένη κατάσταση και μέσα σε πολύ αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς», συμπλήρωσε.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι στρατεύτηκε στο ΠΑΣΟΚ «μέσα στις διαλυτικές για τη χώρα και την παράταξη συνθήκες του 1989, όταν κάποιοι έφευγαν σαν τα ποντίκια από το βυθιζόμενο σκάφος».
«Στάθηκα στο πλευρό του κατηγορούμενου Ανδρέα Παπανδρέου όταν πολλοί έσπευδαν να τον απαρνηθούν και να τον απαξιώσουν. Αποδέχθηκα το αποτέλεσμα της διαδικασίας του 2007 με σεβασμό στην ενότητα της παράταξης και στάθηκα στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, δίνοντας σκληρούς αγώνες στη Βουλή, χωρίς να ενδώσω σε προεκλογικές ευκολίες και λαϊκισμούς το 2009. Άσκησα με αίσθημα εθνικής ευθύνης και κυβερνητικής αλληλεγγύης τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας, διατυπώνοντας με αγωνία κρίσιμες προτάσεις για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, όπως η επίμονη πρότασή μου να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για την έγκριση της πρώτης δανειακής σύμβασης», είπε.

Υπερήφανοι για τα σύμβολά μας
Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε στο όνομα και τα σύμβολα του κόμματος αναφέροντας ότι δεν είναι αυτά το πρόβλημα της παράταξης: «Οφείλουμε και μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωντανό, γνήσιο και επίκαιρο περιεχόμενο στα σύμβολά μας», ανέφερε και τόνισε ότι «είμαστε περήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας». Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει σχετικά με τις προθέσεις του κ. Βενιζέλου για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, συνέκλιναν στο ότι ο πρόεδρος του κόμματος είχε σκοπό μεταξύ άλλων να αλλάξει και το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να σηματοδοτήσει την «ανασύστασή» του.
Εν συνεχεία, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για την πορεία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, η οποία, όπως είπε, αρχίζει από την αυτοοργάνωση των πολιτών που ανήκουν στην παράταξη «χωρίς αποκλεισμούς, μικροΐντριγκες και μιζέριες». Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι η ανασύσταση της παράταξης δεν είναι απλώς οργανωτική ανασυγκρότηση, αλλά «αναζωπύρωση και αναβάθμιση της σχέσης της με την κοινωνία».
Απηύθυνε παράλληλα ανοικτή πρόσκληση επικοινωνίας και συμπόρευσης όχι μόνο σε όσους στήριξαν και στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη δημιουργία μίας νέας «κοινωνικής συμφωνίας», στέλνοντας επίσης μήνυμα αλληλεγγύης, σιγουριάς, αισιοδοξίας και προοπτικής.

Μπλούζες για τη Συνδιάσκεψη
Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ, έβγαλε νέες μπλούζες για τη σημερινή Συνδιάσκεψη. Τα μπλουζάκια έχουν τυπωθεί σε βαθύ πράσινο χρώμα και γράφουν «ΠΑΣΟΚ-Ανασύσταση», ενώ στο κάτω μέρος της μπλούζας αναγράφεται το σύνθημα «Η σκέψη σου, πολιτική μας πρόταση».
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα anasistasipasok.gr μέσω της οποίας θα γίνουν οι εγγραφές αλλά και η αυτοοργάνωση των μελών, ενώ υπάρχει ένα τηλεφωνικό νούμερο χωρίς χρέωση ακόμη και από κινητό, για πληροφορίες και εγγραφές και ένας πενταψήφιος αριθμός για αποστολή sms.

Αντίδραση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Εν τω μεταξύ, μια αναφορά του κ. Βενιζέλου στον Πάνο Καμμένο κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ψευτοεθνικιστικό λόγο και ακροδεξιές συνομοσιολογίες του κ. Καμμένου που φαίνεται να είναι ο προνομιακός εταίρος και συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης, απαντώντας, δήλωσε ότι «δεν έχει σημασία τι λέει ο κ. Βενιζέλος για τους Ανεξάρτητους Ελλήνες. Μας ενδιαφέρει μόνο η γνώμη των Ελλήνων πολιτών» και συμπλήρωσε ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει ταυτοποιηθεί απόλυτα στη συνείδηση των Ελλήνων ως ένας εκ των βασικότερων συντελεστών της υποταγής της χώρας και της εξαθλίωσης των Ελλήνων, επιλέγοντας να 'ναι ο προνομιακός συνομιλητής της τρόικας και των τοκογλύφων».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...