Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Διαψεύδει η Κομισιόν έξοδο της Ελλάδας από ευρώ, αλλά στελέχη της κινδυνολογούν

Η Κομισιόν διαψεύδει ότι μπορεί να βγείη Ελλάδα από το ευρώ, αλλά Επίτροποι και στελέχη της μιλούν για επεξεργασία τέτοιων σεναρίωνΔιαψεύδει για μια ακόμη φορά η Κομισιόν τις εντεινόμενες φήμες – προεκλογικές πιέσεις, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά η διάψευση χάνει την αξία της καθώς Ευρωπαίοι Επίτροποι είναι αυτοί που κάνουν τις ανάλογες δηλώσεις με αποτέλεσμα τη σύγχυση και την ευθεία παρέμβαση από μέρους τους στο προεκλογικό κλίμα της χώρας μας.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, αναγκάστηκε να προβεί σήμερα σε νέα διάψευση μέσω Twitter, τονίζοντας ότι η Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, κάτι που «επαναλαμβάνουν τα δύο τελευταία χρόνια οι κ.κ. Μπαρόζο και Ρεν».
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τάσσεται σθεναρά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου Χοσέ Μανουέλ Γκονζάλεθ-Παράμο. «Αυτό που προτιμούμε ιδιαίτερα είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ». Προσέθεσε ότι «δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ να επεξεργάζεται» το σενάριο μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Οι διαψεύσεις από την Κομισιόν και διαβεβαιώσεις από την ΕΚΤ έγιναν, καθώς νωρίτερα, ο Επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Χουχτ είχε δηλώσει ότι η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν σενάρια για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ.
Στις δηλώσεις του Επιτρόπου Ντε Χουχτ έδωσε τη δική του ερμηνεία άλλο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, λέγοντας ότι οι θεσμοί της ΕΕ δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν αδρανείς τα τελευταία δύο χρόνια σε ό,τι αφορά την κατάρτιση σχεδίων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και πλέον έχουν προετοιμαστεί.
Και όλα αυτά λέγονται, όταν διεθνείς παράγοντες και οικονομικά στελέχη συμφωνούν ότι η ΕΕ εάν επέτρεπε ή εξανάγκαζε την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, θα μετάνιωνε εξαιτίας των
οικονομικών συνεπειών ύψους 1 τρισ. ενώ εκτός από την Ελλάδα θα συμπαρέσυρε την Ισπανία και την Ιταλία. Αυτό θα οδηγούσε την επάνοδο της ευρωπαϊκής οικονομίας σε ύφεση κατ΄ ελάχιστον, αλλά μέχρι και τη διάλυση της ευρωζώνης.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού 2025

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Β' Συνόδου της Κ' Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. ...