Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Σκληρή απάντηση από Μ. Θεοδωράκη και Δ. Αβραμόπουλο στις παρεμβατικές δηλώσεις Σόιμπλε

Σκληρή απάντηση από Μ. Θεοδωράκη και Δ. Αβραμόπουλο στις παρεμβατικές δηλώσεις ΣόιμπλεΣκληρή απάντηση έδωσαν ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ), Μίκης Θεοδωράκης, καθώς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, στις παρεμβατικές, για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σόιμπλε, με δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή, επιχείρησε να παρέμβει εκ νέου στα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι οι επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να τιμήσουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η αποχωρούσα κυβέρνηση και απείλησε εμμέσως της χώρα μας, αναφέροντας με νόημα ότι «η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οικειοθελής» (για περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε εδώ).
Ο κ. Θεοδωράκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «φαρισαϊκή έκπληξη των μνημονιακών καναλιών και κομμάτων για την αυτονόητη παρέμβαση στα εσωτερικά μας του κ. Σόϊμπλε, ενός εκ των ηγεμόνων στους οποίους παρέδωσαν την ανεξαρτησία της χώρας οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η παρέμβαση είναι αυτονόητη «γιατί πιστεύει ότι με τα Μνημόνια που υπέγραψαν, κατέστησαν την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό χώρα και Λαό υποτελή, υποχρεωμένο να εκτελεί τις εντολές των κυρίων του.
» Εύχομαι αυτή η απρεπής, αναιδής και απαράδεκτη ενέργεια να βγάλει από τον εκλογικό λήθαργο τους Έλληνες και να τους επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα, που είναι το ξεπούλημα της πατρίδας μας στους ξένους από το Σύστημα Εξουσίας, που χωρίς ντροπή ζητάει την ψήφο μας για να συνεχίσει το αντεθνικό και αντιλαϊκό του έργο.
» Σ' αυτό το έγκλημα ξένων και Ελλήνων εξουσιαστών μία και μόνη απάντηση ταιριάζει:
Ανεξαρτησία. Αντίσταση. Ανυπακοή».
Σκληρή απάντηση και από Αβραμόπουλο
Θέση στο θέμα πήρε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ερωτώμενος σχετικά από το «Βήμα», ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «το διακύβευμα των αυριανών εκλογών είναι η διατήρηση της θέσης μας στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας και στη ζώνη του ευρώ (...) Χθες είχαμε και μία ωμή, απαράδεκτη παρέμβαση του κ. Σόιμπλε (...) Ο κ. Σόιμπλε τόλμησε να παρέμβει στις εσωτερικές πολιτικές και δημοκρατικές μας λειτουργίες, με μία δήλωση που επιβεβαιώνει ότι κάθε άλλο παρά πιστεύει στην Ευρώπη και στην τόσο απαραίτητη για τη συνοχή της κοινοτική αλληλεγγύη. Χαίρομαι που η δήλωση αυτή καταδικάστηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα».
Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε επίσης ότι «πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να καταλάβουν ότι όπως εμείς σεβόμαστε τις χώρες τους, θα σέβονται και αυτοί τη δική μας. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση για τη συνεννόηση στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...