Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Να επιστρέψουν οι Ελληνικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν ζητoύν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Να επιστρέψουν άμεσα οι Ελληνικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν ζητά το ΚΚΕ. ΑΝάλογο αίτημα και από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. Έμμεσο όχι από τον υπ. Άμυνας Δ. ΑβραμόπουλοΚοινό πεδίο βρίσκουν τρία κόμματα της αριστεράς, και συγκεκριμένα το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., που οποίαδιατυπώνουν αίτημα για άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Το αίτημα διατυπώνεται έπειτα από τις επιθέσεις που δέχθηκαν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις την Κυριακή του Πάσχα, στις οποίες ενεπλάκησαν και Έλληνες.
  Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, έπειτα από τις επιθέσεις, αναφέρει: «Η εμπλοκή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε μάχες στην Καμπούλ φανερώνει πόσο επιτακτική είναι η άμεση επιστροφή τους στη χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Έως τώρα η συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων στα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα κατοχής στο Αφγανιστάν είχε μεγάλο οικονομικό κόστος για το λαό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του στοιχίσει και σε αίμα», προστίθεται.
Το ίδιο αίτημα διατύπωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί πάγια θέση του. «Η Ριζοσπαστική Αριστερά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, που μόνο κινδύνους και τραγικά αποτελέσματα φέρνει στο λαό μας. Θα αγωνιστούμε για την άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων από το Αφγανιστάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παρόμοιο αίτημα εξέφρασε και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή). «Τα όσα έγιναν στο Αφγανιστάν δείχνουν πόσο εγκληματική είναι η συνέχιση της ελληνικής συμμετοχής στη νατοϊκή κατοχική δύναμη. Αλήθεια, πρέπει να έρθουν τα πρώτα φέρετρα
για να φανεί πόσο παράλογη και επικίνδυνη είναι; Η ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν υπερασπίζεται τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στα πλαίσια ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ο λαός δεν έχει καμιά σχέση με αυτά. Είναι θύμα και αυτός, καθώς καλείται να πληρώσει το τεράστιο κόστος της ελληνικής συμμετοχής, τη στιγμή μάλιστα που οι κοινωνικές δαπάνες περικόπτονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..

Έμμεσο όχι από τον Δ. Αβραμόπουλο
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε μήνυμά του προς τις ελληνικές δυνάμεις, άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή τη στιγμή το χρονοδιάγραμμα της παραμονής των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και επισήμανε ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μεριμνούν για την ασφαλή εκπλήρωση της αποστολής τους.
«Η είδηση, ανήμερα την Αγία Ημέρα του Πάσχα, της επίθεσης που δέχθηκαν οι συμμαχικές δυνάμεις και το ελληνικό στρατιωτικό τμήμα στην Καμπούλ, έστρεψε άμεσα τις σκέψεις μας σε όλους εσάς που συμμετέχετε στην ελληνική αποστολή», επισημαίνει ο κ. Αβραμόπουλος.
«Σας εύχομαι να είστε υγιείς, ασφαλείς και με υψηλό το φρόνημα σας και όταν έλθει η ώρα, να επιστρέψετε στην πατρίδα κοντά στις οικογένειες σας, με την υπερηφάνεια και την αναγνώριση της συμβολής σας στην εμπέδωση της ειρήνης και της Δημοκρατίας στην ευαίσθητη αυτή γωνία του πλανήτη. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σας, μεριμνούν ώστε η εκπλήρωση της αποστολής σας και η εκεί παραμονή σας να συντελείται κάτω από όρους ασφαλούς διαβίωσης, αλλά και διαρκούς βελτίωσης των εκεί συνθηκών», καταλήγει το μήνυμα του υπουργού Άμυνας.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...