Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μπαρόζο: «Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ»


thumb

Μετά τις δηλώσεις της Ολλανδής, Νίλι Κρους, που ανέφερε ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, πιθανώς να μην έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ΕΕ, παρενέβη ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, τονίζοντας πως «θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να καταρρίψει την πεποίθηση της κ. Κρους, επισημαίνοντας πως «το κόστος μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν υψηλότερο από το κόστος που θα είχε η συνέχιση της υποστήριξης της χώρας».
Επιπλέον, υποστήριξε πως «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική συμφωνία στην Αθήνα. Κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε σε μια λύση», εκφράζοντας την ελπίδα η συμφωνία που θα επιτευχθεί να οδηγήσει στην απομείωση του ελληνικού χρέους και ταυτόχρονα να προωθήσει τη χορήγηση νέων οικονομικών πακέτων, προκειμένου να μην αναγκαστεί η χώρα να προβεί σε στάση πληρωμών.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...