Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ζ.Ντεστέν: Να εξετάσει η Ελλάδα το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ


thumb

Η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου της από την ευρωζώνη, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρώην Γάλλος πρόεδρος, Βαλερί Ζισκάρ Ντεστέν, η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.
Καθώς το κοινό νόμισμα είναι πολύ ισχυρό και δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβάθμισης του είναι μεγάλος ο κίνδυνος, σύμφωνα με το Ζ.Ντεστέν ενός επώδυνου αποπληθωρισμού.
Παράλληλα, εκτίμησε πως οι Έλληνες δεν θα δεχτούν την αναγκαία για την οικονομία της χώρας εσωτερική υποτίμηση της τάξης του 40%.
«Το αν θα παραμείνει στο ευρώ ή αν θα χρησιμοποιήσει ένα εθνικό νόμισμα για ένα διάστημα, είναι επιλογή της Ελλάδας» επισήμανε.
«Αν η χώρα είχε μείνει στη δραχμή, αυτή τη στιγμή το νόμισμά της θα είχε υποτιμηθεί κατά τουλάχιστον 40-50% μέχρι σήμερα» υπογράμμισε.
Τέλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξάρτητα από το εάν θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...