Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Υπάρχει άραγε σχέδιο για τον αφανισμό του κέντρου της Αθήνας;


Θέλω να ενημερώσω τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων (κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών) καθώς και τα κάθε είδους συνδικαλιστικά και αθλητικά σωματεία τα εξής:

α) Στα καταστήματα και τα γραφεία του κέντρου εργάζονται άνθρωποι που ανήκουν σ’ όλο το πολιτικό φάσμα.

β) Εργάζονται άνθρωποι που είναι μέλη διαφόρων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

γ) Εργάζονται όπως είναι επόμενο και φίλοι των διαφόρων αθλημάτων.

Αυτές τις επισημάνσεις πρέπει να τις λάβουν υπ’ όψη όλοι αυτοί που αποφασίζουν καθημερινά το «κλείσιμο» του κέντρου της Αθήνας με διαδηλώσεις, πορείες και «γύρους της πόλεως». Είναι πλέον απαράδεκτη αυτή η εικόνα του κέντρου. Η οικονομική ζημιά είναι τεράστια για το εμπόριο, για τις βιοτεχνίες και για τον τουρισμό.

Αφορμή για την επιστολή μου αυτή έδωσε το χθεσινό (17 – 4 – 11) κυριακάτικο κλείσιμο του κέντρου εξ’ αιτίας του … ποδηλατικού γύρου της Αθήνας.

Οι διοργανωτές και οι κύριοι του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου της Αθήνας που έδωσαν την άδεια αγνοούν φαίνεται ότι πολλά καταστήματα τουριστικών ειδών και όχι μόνο είναι ανοικτά και τις Κυριακές ιδίως στις περιοχές Συντάγματος και Μοναστηρακίου.

Φρόντισαν λοιπόν παραμονές εορτών να δώσουν ακόμα ένα ηχηρό οικονομικό ράπισμα και εκτός αυτού να απασχολήσουν 100 περίπου αστυφύλακες τις τροχαίας αφήνοντας χωρίς έλεγχο επικίνδυνους δρόμους της πόλεως.

Ρωτώ λοιπόν ο αφελής:

Συγκεντρώσεις, πορείες και αθλητικοί γύροι δεν μπορούν να γίνονται εκ περιτροπής και σε άλλες περιοχές της Αττικής (π.χ. Λεωφόρος Μεσογείων, Λεωφόρος Κηφισίας, Λεωφόρος Πεντέλης κ.ά.);
politismos politis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 10 συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη – Ποιος προηγείται στην κούρσα για το ΠΑΣΟΚ

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την ίδια ώρα που τα εσωκομματ...