Σάββατο 16 Απριλίου 2011

15χρονα παιδιά ρίχνει στη μάχη ο Καντάφι


15χρονα παιδιά από τα σχολεία στρατολογούν οι πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι στρατηγοί, πολλές φορές με τη βία, και τα ρίχνουν χωρίς καν στοιχειώδη εκπαίδευση στην πρώτη γραμμή της μάχης στην κόλαση της Μιζουράτα!

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Daily Telegraph στις χθεσινές μάχες στα περίχωρα της μοναδικής μεγάλης πόλης στα δυτικά της Λιβύης που παραμένει υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, τουλάχιστον 2 ανήλικοι, ένας 15χρονος κι ένας 17χρονος, τραυματίστηκαν βαριά και παραδόθηκαν από τους αντικαθεστωτικούς στους Γιατρούς του Κόσμου για περίθαλψη. Εκεί, στο νοσοκομείο που λειτουργεί με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτών από τις δυνάμεις της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αποκάλυψαν στους γιατρούς ότι είχαν στρατολογηθεί από ένστολους των δυνάμεων του Καντάφι, στο σχολείο τους, στην Τρίπολη! Τους είχαν πει ότι θα πήγαιναν για εκπαίδευση σε στρατόπεδο στην πρωτεύουσα, αντί αυτού όμως τους μετέφεραν μαζί με δεκάδες άλλους ανήλικους, στη Μιζουράτα, τους έδωσαν οπλισμό και τους απείλησαν με εκτέλεση εάν δεν ρίχνονταν στην μάχη. Μάλιστα δεν έλειψαν και περιστατικά – σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους – που οι ίδιοι οι στρατιώτες του Καντάφι πυροβόλησαν εν ψυχρώ άλλους νεαρούς που δείλιασαν να ριχτούν στην μάχη!

Σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλαν, οι «διοικητές» τους, τους είπαν πως στη Μιζουράτα δεν υπάρχουν αντάρτες αλλά ναρκομανείς, εγκληματίες και Αιγύπτιοι εισβολείς…

Ανήλικα παιδιά είχαν χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις του Καντάφι και την περασμένη εβδομάδα στις μάχες γύρω από το λιμάνι Ghasr Ahmad.

Την ίδια ώρα οι αντικαθεστωτικοί καταγγέλλουν πως ο Καντάφι χρησιμοποιεί στη Μιζουράτα βόμβες διασποράς. Οι συγκεκριμένες έχουν απαγορευθεί από περισσότερες από 100 χώρες. Τις καταγγελίες αυτές επιβεβαίωσαν και εκπρόσωποι της οργάνωσης Human Rights Watch που διατείνονται ότι διαθέτουν φωτογραφίες από τουλάχιστον 3 επιθέσεις με βόμβες διασποράς το τελευταίο 24ωρο στην πολιορκημένη πόλη – προπύργιο των ανταρτών.

Τέλος, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που επιχειρούν αεροπορικά στη Λιβύη έχουν έλλειψη από βόμβες ακρίβειας και άλλου είδους πολεμοφόδια.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγραφή Σαλμά: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ και ο φόβος για ξήλωμα του γαλάζιου πουλόβερ

Για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία η διαγραφή Σάλμα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της συμπεριφοράς που είχε τους τελευταίους μήνες απέναντι...