Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αλέκα Παπαρήγα: Θα παρθούν πιο βάρβαρα μέτρα

Η κυβέρνηση λέει ψέμματα σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων, θα παρθούν πιο βάρβαρα μέτρα που είναι γραμμένα στο μνημόνιο δήλωσε από το βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι αυτό που συζητιέται επί της ουσίας στις Βρυξέλλες είναι το πώς θα μοιραστεί η χασούρα, πώς θα γίνει η απαξίωση του κεφαλαίου επειδή εκεί θα χάσουν οι τράπεζες, ενώ στο πλαίσιο του συσχετισμού δυνάμεων στην Ε.Ε. η απαξίωση αυτή θα γίνει εις βάρος της Ελλάδας. Αντίθετα, σημείωσε η απαξίωση της εργασίας, της αξίας της εργατικής δύναμης προχωράει στις Βρυξέλλες απροκάλυπτα χωρίς διαφωνίες.

“Έχετε κόψει 75 δισ. για το κοστούμι του λαού τα επόμενα χρόνια, ενώ δίνετε 110 δισ. στις τράπεζες” επειδή το τραπεζικό κεφάλαιο είναι συνυφασμένο με το βιομηχανικό, τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ αναφερόμενη εκτενώς στις φοροαπαλλαγές που εισηγείται η κυβέρνηση, όπως τα νέα προνόμια που παραχωρεί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και στην επέκταση των φοροαπαλλαγών για τα εισαγόμενα κεφάλαια -κυρίως αραβικά- που θα έρθουν να αγοράσουν τη δημόσια περιουσία.

Η γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε τέλος ότι δεν γίνεται διαχωρισμός του χρέους, ότι είναι συνολικά παράνομο και  “δεν αναγνωρίζουμε ούτε ένα ευρώ” από αυτό.
"Δεν πρόκειται να δώσουμε καμία συναίνεση. Δεν είναι πατριωτικό καθήκον να σταθούμε δίπλα στην οποιανδήποτε ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου", τόνισε στη δευτερολογία της.
Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι η πρόγνωση του ΚΚΕ είναι πως η συμφωνία που έγινε και θα επικυρωθεί στις 25 του Μάρτη δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ επειδή πρώτον οι αντιθέσεις μεταξύ των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι μεγάλες και δεύτερον επειδή πρόκειται για μια πολιτική συμφωνία που δεν πατάει πάνω στην καπιταλιστική πραγματικότητα ούτε και πρόκειται να εξασφαλίσει ενιαίο δημοσιονομικό σύστημα, μισθολογική και ασφαλιστική σύγκλιση καθώς αυτά δεν συνάδουν με την αναρχία που επικρατεί στον καπιταλισμό.

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να το λάβει αυτό υπόψη του ο λαός και να κατανοήσει ότι ο αγώνας δεν είναι μάταιος.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγραφή Σαλμά: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ και ο φόβος για ξήλωμα του γαλάζιου πουλόβερ

Για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία η διαγραφή Σάλμα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της συμπεριφοράς που είχε τους τελευταίους μήνες απέναντι...