Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ράλι ανακούφισης για το ευρώ

Εβδομάδα «ξεσπάσματος» για το ευρώ αυτή που διανύουμε καθώς από το 1,285 που ήταν στις αρχές της εβδομάδας, τέσσερις μέρες αργότερα έχει κερδίσει περίπου 3,5% και βρίσκεται στο 1,3337.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας το ευρωπαϊκό νόμισμα, όπως βλέπετε και στο διάγραμμα, ξεκίνησε στο 1,285. Ακολούθησε η επιτυχημένη έκδοση εντόκων γραμματίων από την Ελλάδα την Τρίτη για να "τσιμπίσει" στο 1,295.
Η έκδοση ομολόγων από την Πορτογαλία την Τετάρτη, χώρα η οποία έχει στοχοποιηθεί από τις αγορές και αποτελεί για πολλούς την επόμενη συμμετοχή στον μηχανισμό στήριξης, οδήγησε το ευρωπαϊκό νόμισμα να κινηθεί γύρω στο 1,31 προς το τέλος της ημέρας.
Το ιδιότυπο αυτό ράλι του ευρώ, συνεχίστηκε και την Πέμπτη, με την επιτυχημένη έκδοση ομολόγων από την Ισπανία και την Ιταλία να ολοκληρώνουν το παζλ και να δίνουν ώθηση στο νόμισμα, η ισοτιμία του οποίου έφτασε και το 1,3337.
Πρόκειται για κέρδη γύρω στο 3,5% μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Δείτε στην φωτογραφία την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

13ος-14ος μισθός: Πού θα βρεθούν τα 2,4 δισ. που ζητούν οι δικαστές;

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε δει τους δικαστές να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στην εισοδηματική πολιτική της κάθε κυβέρνησης, δίνοντ...