Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ισραηλινός... κορσές στην Αθήνα

thumb
 Προχωρά από την Τετάρτη, με την τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν, η υλοποίηση της αμερικάνικης εντολής για την ταχύρρυθμη διαδικασία αναβάθμισης των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων. Η σημασία που αποδίδεται στην επίσκεψη καταγράφεται από τον κατάλογο των επαφών που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ. Ο Λίμπερμαν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και Άμυνας Ευ. Βενιζέλο.
Διπλωματικοί κύκλοι επισημαίνουν τον καταιγιστικό ρυθμό των ελληνοϊσραηλινών επαφών σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Από τον περασμένο Αύγουστο πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή των επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών καθώς και οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και του υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα τις Επενδύσεις Χ. Παμπούκη στο Ισραήλ. Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι η ενίσχυση των ελληνοϊσραηλινών επαφών προχωρά με ταχύτητα μετά τις τριβές στις αμερικανοτουρκικές και τη σοβούσα κρίση στις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ατζέντα των συζητήσεων που έχει διαμορφωθεί για την επίσκεψη του Λίμπερμαν, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
◆ Την προώθηση της απόφασης που πήραν κατά τη συνάντησή τους Παπανδρέου – Νετανιάχου τον περασμένο Αύγουστο για τη δημιουργία κοινής υπουργικής επιτροπής Ελλάδας - Ισραήλ, στην οποία θα προεδρεύουν εναλλάξ ο Έλληνας και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
◆ Τη δημιουργία πλαισίου για την έναρξη των συζητήσεων για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται το φυσικό αέριο από το ισραηλινό και το κυπριακό κοίτασμα προς την Ευρώπη.
◆ Εκδήλωση του ισραηλινού ενδιαφέροντος για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), τα οποία περιλαμβάνονται στις ΔΕΚΟ που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να «ξεπουλήσει».
◆ Τη συνέχιση της συζήτησης περί του ενδιαφέροντος του Ισραήλ για την εξαγορά ποσοστού της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.
◆ Παρουσίαση προϊόντων της ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας και της προηγμένης τεχνολογίας της  ασφάλειας, τα οποία ενδεχομένως θα ενδιέφεραν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και την ελληνική αστυνομία.
Ποιος είναι
Ο A. Λίμπερμαν, αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της, είναι βέρος ακροδεξιός, και δίπλα του ο πρωθυπουργός Νετανιάχου μοιάζει αριστερός φιλειρηνιστής! Κατά καιρούς, έχει συγκεντρώσει την προσοχή με απόψεις όπως ότι η Παλαιστινιακή Αρχή είναι παράνομη ή ότι οι εποικισμοί των παλαιστινιακών εδαφών δεν πρέπει και δεν πρόκειται να παγώσουν. Έχει φτάσει, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει πως η λύση του Μεσανατολικού θα ήταν ο πνιγμός όλων των Παλαιστινίων στη Νεκρά Θάλασσα!
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...