Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Διευκρινίσεις για τον φράχτη στον Έβρο θα ζητήσει η Ευρώπη

Διευκρινίσεις από την Ελλάδα σχετικά με το σχέδιο κατασκευής φράχτη στον Έβρο αναμένεται να ζητήσει η Ε.Ε. στο άτυπο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου στη Βουδαπέστη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας European Voice, στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν ανησυχίες ότι «τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα οδηγήσουν σε αυξανόμενη πίεση στα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία, σε μία περίοδο που η Βουλγαρία επιδιώκει μαζί με τη Ρουμανία να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν».
Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές αιτήσεις της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας για ένταξη στη ζώνη Σένγκεν θα συζητηθούν επίσης στις 20 Ιανουαρίου, στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι ο φράχτης δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».
Η European Voice σημειώνει ότι «η αποστολή των συνοριοφυλάκων της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έχει παραταθεί μέχρι τον Μάρτιο» και προσθέτει ότι «η Frontex ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι λαθραίες διελεύσεις από τα σύνορα μειώθηκαν κατά 44% σε σχέση με τα στοιχεία του Οκτωβρίου».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

13ος-14ος μισθός: Πού θα βρεθούν τα 2,4 δισ. που ζητούν οι δικαστές;

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε δει τους δικαστές να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στην εισοδηματική πολιτική της κάθε κυβέρνησης, δίνοντ...