ΕΠΕΙΓΟΝ: 21 παιδιά πέθαναν απ’ την πείνα σε 72 ώρες. Γιατροί καταρρέουν χωρίς φαγητό... Κι όμως, η ΕΕ συνεχίζει ακόμη το εμπόριο με το Ισραήλ, προφασιζόμενη «θετικά σημάδια». Αλλά κάτι αλλάζει.
Σε μια σπάνια διπλωματική εξέγερση, δεκάδες πρώην πρέσβεις της ΕΕ καλούν τους ηγέτες της ΕΕ να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ισραήλ. Υπόγραψε την παγκόσμια έκκληση για υποστήριξη των πρέσβεων και το Avaaz θα την παραδώσει απευθείας στους ηγέτες της ΕΕ.
Μόνο τις τελευταίες 72 ώρες, 21 παιδιά έχουν πεθάνει απ’ την πείνα στη Γάζα. Γιατροί, δημοσιογράφοι, και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων καταρρέουν απ’ την πείνα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στα σημεία σίτισης.
Μόλις πριν από 10 μέρες, η επικεφαλής της ΕΕ αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις, ισχυριζόμενη ότι είδε «θετικά σημάδια» απ’ το Ισραήλ. Και τώρα, ενώ φωτογραφίες παιδιών, που έχουν γίνει κυριολεκτικά πετσί και κόκαλο, κάνουν τον γύρο του κόσμου, οι ηγέτες της ΕΕ αναβάλουν οποιαδήποτε παρέμβαση, μέχρι να τελειώσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές; Έλεος.
Αλλά μια διπλωματική εξέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη. Με μια πρωτοφανή πρωτοβουλία, 58 πρώην πρέσβεις της ΕΕ κάλεσαν δημοσίως τους ηγέτες της ΕΕ να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ισραήλ. Βοήθησε να δώσουμε δυναμική σ’ αυτό το αίτημα και να κάνουμε ένα βήμα για να μπει τέλος στον λιμό. Κι αν οι ηγέτες δραπετεύσουν στις εξοχικές τους βίλες, θα τους παραδώσουμε της φωνές μας εκεί.
Οι τελευταίες σανίδες σωτηρίας για τη Γάζα λιγοστεύουν. Άνθρωποι εκτελούνται ενώ περιμένουν να τους δώσουν φαγητό. Παιδιά πεθαίνουν απ’ την πείνα στην αγκαλιά των μανάδων τους. Αυτό δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι τα συσσίτια του θανάτου.
Η ΕΕ δεν μπορεί να προσποιείται ότι καλεί σε διάλογο, ενώ παράλληλα παρέχει στο Ισραήλ προνομιακή πρόσβαση στην αγορά της. Όπως επισημαίνουν οι πρέσβεις στην κοινή επιστολή τους: «Η σιωπή κι η ουδετερότητα απέναντι στη γενοκτονία συνιστούν συνενοχή».
Βοήθησε να φωνάξουμε και να ζητήσουμε απ’ τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ισραήλ τώρα. Η Ευρώπη, ως κύριος εμπορικός εταίρος του Ισραήλ, έχει πραγματική δύναμη.
Ένωσε τώρα τη φωνή σου και διάδωσε την έκκληση παντού!
Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Patricia, Joana, Antonia, Julian, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου