Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Μόνη εναλλακτική λύση το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ως η αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση απέναντι στον ‘αδιέξοδο’ δικομματισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να πλασαριστεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που με μία σειρά από πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα δείχνει το ‘κοινωνικό’ του πρόσωπο. Μεταξύ αυτών, η τελευταία τροπολογία για την προστασία των δανειοληπτών και η παροχή μίας ‘δεύτερης ευκαιρίας αξιοπρέπειας’ στους πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, όχι επειδή υπήρξαν κακοπληρωτές, αλλά γιατί κάτι πήγε στραβά στη ζωή τους.

«Όλα όσα συνέβησαν με την εισβολή στο σπίτι της συνταξιούχου, είναι σκηνές που θα δούμε να επαναλαμβάνονται και στο μέλλον. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, εδώ και καιρό, πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας», είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης. Όλες τις τελευταίες μέρες, εξάλλου, η Χαριλάου Τρικούπη θυμίζει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε στην πράξη την πρώτη κατοικία με τον περίφημο ‘νόμο Κατσέλη’ του 2010, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τον νόμο, στη συνέχεια τον απορρύθμισε και τελικά ήρθε η ΝΔ να τον καταργήσει πλήρως.

Η τελευταία τροπολογία όμως, ήταν ένα μόνο ακόμα βήμα στην στρατηγική του κόμματος που διαρκεί μήνες. Δεν είναι τυχαίο ότι σε οποιαδήποτε κυβερνητική ρύθμιση, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν στέκεται αφοριστικά απέναντι. Αντίθετα, εμφανίζεται να καταδικάζει μεν τα κακώς κείμενα, αλλά και να αντιπαραβάλει προτάσεις, που συνήθως είναι κοστολογημένες, απολύτως ρεαλιστικές και άρα εφαρμόσιμες. Επιχειρεί έτσι να εμφανιστεί ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση, απέναντι στον ‘επίπλαστο’ και ‘αδιέξοδο’ δικομματισμό που υποστηρίζει ότι καλλιεργούν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει. Η προσπάθειά της να διαμορφώσει μία ατζέντα αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ποιος είναι περισσότερο αποτυχημένος ως κυβέρνηση, δείχνει το πολιτικό αδιέξοδο αυτού του αδύναμου και ψευδεπίγραφου δικομματισμού», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, αποδίδοντας σε λίγες λέξεις την άποψη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί στο εξής. Η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη δική της πρόταση, την οποία και εμπλουτίζει συνεχώς μετά από επαφές με τους επαΐοντες, αλλά και τον κόσμο, με σκοπό να την καταθέσει στους πολίτες, στην πορεία προς τις εκλογές. Αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που πήρε μικρή αναβολή πιθανότατα για το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου, με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πάντως να έχει ήδη παρουσιάσει βασικά κομμάτια του προγράμματός του σε επιμέρους εκδηλώσεις και να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο το επόμενο διάστημα.

https://www.matrix24.gr/2022/11/moni-enallaktiki-lisi-to-pasok-kinima-allagis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: Η «μπηχτή» του Απόστολου Κακλαμάνη για υποψήφιο αρχηγό

Πρώτος μετά τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλο , πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ιστορικό στέλεχος του Κινήμ...