Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ένα τεράστιο βήμα για τη ζωή στη Γη




Φίλες και φίλοι,

8 χρόνια. 96 μήνες. Ή περίπου 3.000 μέρες.

Τόσο δίνουν οι επιστήμονες για να μειώσουμε τα καυσαέρια κατά το ήμισυ, να σταματήσουμε την εξαφάνιση των ειδών και να αποφύγουμε μια ολική οικολογική κατάρρευση.

Οι κοινωνίες μας χρειάζονται ριζική μεταμόρφωση – κι υπάρχει τρόπος για να γίνει…

Μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακάλυψε ένα χρυσό «κανόνα» για την επίτευξη κοινωνικής αλλαγής: Όταν έστω το 3,5% του πληθυσμού συσπειρώνεται πίσω από έναν ειρηνικό σκοπό, η κοινωνική αλλαγή είναι πρακτικά εγγυημένη.

Το Avaaz, με σχεδόν 70 εκατ. μέλη σε όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, και μαζί με χιλιάδες άλλα κινήματα κι οργανισμούς, ενωμένοι, ίσως δεν απέχουμε και πολύ απ’ το κρίσιμο όριο του 3,5% που απαιτείται γι’ αυτή την επείγουσα κοινωνική μεταμόρφωση!

Όμως δεν έχουμε πολύ χρόνο. Χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό σε περισσότερες χώρες, για να κινητοποιούμαστε μαζικότερα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με άλλα κινήματα, αυτόχθονες κοινότητες και νέους ακτιβιστές και ακτιβίστριες – για την κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα όσα αντιμετωπίζει ο κόσμος μας, στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία της ζωής στη Γη.

Αν έστω και 10.000 από εμάς συνεισφέρουμε εβδομαδιαία με όσο κοστίζει ένας καφές, θα μπορέσουμε να υποδεχτούμε το 2022 με ένα σχέδιο για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο πλανήτης μας. Μπορούμε ακόμα να σώσουμε το μέλλον μας – αλλά πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα. Στήριξε με ό,τι μπορείς:






ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Ή κάνε μια μεμονωμένη δωρεά
Οι καταστροφικές πλημμύρες κι οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές είναι τα σημάδια ενός πλανήτη στα όρια της κατάρρευσης – με ξαφνικές, βίαιες αλλαγές να κλονίζουν τα θεμέλια των οικοσυστημάτων που συντηρούν τη ζωή στη Γη. Απ’ την άλλη όμως, χιλιάδες άνθρωποι ρίχνονται κάθε μέρα στον αγώνα για την προστασία της ζωής του πλανήτη.

Ο κανόνας του 3,5% απαιτεί συσπείρωση των πολιτών για έναν κοινό, ειρηνικό σκοπό. Και σε όλο τον κόσμο βλέπουμε κινητοποιήσεις να φτάνουν στην κορύφωση και να καταφέρνουν κοινωνικές αλλαγές, φέρνοντάς μας πιο κοντά στη ριζική μεταμόρφωση που έχει ανάγκη ο κόσμος μας. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κλιματική αλλαγή – αλλά κι ο κοινωνικός διχασμός, η ανισότητα κι ο αποκλεισμός δισεκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως απ’ τα ζωτικά εμβόλια για τον Covid.

Αν υπήρχε ποτέ μια ευκαιρία για την ανθρωπότητα να αλλάξει πορεία, είναι τώρα. Γι’ αυτό το Avaaz πρέπει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το 2022, τόσο για το αποτέλεσμα των δράσεών μας, όσο και για τη στήριξη που προσφέρουμε σε άλλες ομάδες ανά τον κόσμο. Κι αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές θα μπορέσουμε:


Να ενισχύσουμε τη δράση μας στηρίζοντας πρωτοποριακές νομικές υποθέσεις και κινητοποιώντας εκατομμύρια πολίτες για να ασκούμε πίεση στους ηγέτες του κόσμου,
Να φέρουμε τις φωνές αυτοχθόνων ηγετών, ακτιβιστών κι ακτιβιστριών και γονιών σε παγκόσμιες συνόδους κορυφής και στους διαδρόμους της εξουσίας,
Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία παντού, με αποκαλυπτικές έρευνες που φέρνουν στο φως τις τοξικές συνέπειες των fake news, και να πιέσουμε για να λογοδοτήσουν οι κολοσσοί των κοινωνικών δικτύων,
Να προσλάβουμε δεκάδες προσωπικού σε περισσότερες χώρες, κινητοποιώντας εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους σε ακόμα περισσότερες γλώσσες, ώστε να επεκτείνουμε το κίνημά μας, ειδικά στον Παγκόσμιο Νότο,
Να συνεργαστούμε με άλλα δυναμικά κινήματα, επιστήμονες και ειδικούς δημόσιας υγείας, για να φέρουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Το σχέδιο είναι φιλόδοξο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο. Διακυβεύεται το μέλλον μας κι είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί ακόμη να το σώσει. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Ή κάνε μια μεμονωμένη δωρεά
Το 2021 έφερε τα πάνω κάτω. Όμως το Avaaz υπήρξε δύναμη ελπίδας: Απ’ την παρουσία μας στη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα στη Γλασκώβη και τον αγώνα μας για να σταματήσουμε τα καταστροφικά, και πολλές φορές θανάσιμα, fake news στα κοινωνικά δίκτυα, μέχρι και την οικονομική στήριξη μας προς άλλα κινήματα και ακτιβιστές κι ακτιβίστριες. Χωρίς αμφιβολία αλλάζουμε τον κόσμο – αλλά πρέπει να το κάνουμε γρηγορότερα. Βοήθησε να κάνουμε το 2022 ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη. Γι’ αυτό κοίτα ψηλά κι ετοιμάσου για μια χρονιά όπως καμία άλλη!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα, πάντα,









Marigona, Mike, Martyna, Anneke, Mouhamad, Bert, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...