Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γερουλάνος δεν δίνει «γραμμή» για πρόεδρο

Απέφυγε να προσφέρει στήριξη προς έναν από τους δύο «μονομάχους» για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος.

Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9,84, «οι ψηφοφόροι σήμερα, δεν είναι όπως παλιά που περίμεναν να ακούσουν μια υπόδειξη σχετικά με τη ψήφος τους. Είναι σε άλλη φάση, καθένας έχει κρίση και μπορεί να αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Αυτοί που με στήριξαν δεν περιμένουν υποδείξεις για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ».

Πάντως, ο κ. Γερουλάνος – που τερμάτισε 5ος στον Α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών – προτείνει τον Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία», είπε, εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επιχειρηματολόγησε για την πρότασή του, λέγοντας: «Ιστορικά, το ΠΑΣΟΚ τηρούσε διακριτή απόσταση απέναντι στη παρουσία του στο Κοινοβούλιο και στο κόμμα. Επειδή στη Βουλή γίνεται διαχείριση θεμάτων που έρχονται στο προσκήνιο, ενώ το Κόμμα οφείλει να ανοίξει ζητήματα που μένουν κλειστά στη κοινωνία» είπε.

«Θα πρέπει λιώσει σόλες ο νέος αρχηγός»

Κατά τα άλλα, ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι ο νέος αρχηγός «θα πρέπει λιώσει σόλες», «να πάει σε κάθε γωνιά της χώρας και να ενεργοποιήσει τον κόσμο υπέρ του ΚΙΝΑΛ. Είναι θέμα βούλησης και όχι ηλικίας».

Για το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό που πήρε, ο κ. Γερουλάνος μίλησε για «παρακαταθήκη του για την επόμενη ημέρα»: «Περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα, ξέραμε ότι θα γίνει, αλλά θελήσαμε να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία για να δημοσιοποιήσουμε τις ιδέες μας, να μιλήσουμε για την αναγέννηση και ένα διαφορετικό μοντέλο απέναντι στο κυβερνητικό. Οπότε, ο στόχος επιτεύχθηκε».
https://www.topontiki.gr/2021/12/08/ekloges-kinal-protini-papandreou-gia-proedro-tis-ko-den-dini-grammi-gia-proedro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...