Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε έναν από τους δήμιους του ελληνικού λαού

Όλα τα «καλά παιδιά» ήταν εκεί όταν η Ακαδημία Αθηνών «τίμησε» τον Μάριο Ντράγκι για τον ρόλο του στη διάσωση της ΟΝΕ και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη».
«Η συνεισφορά του είναι σημαντική και τυγχάνει παγκόσμιας αναγνωρίσεως(!!!)», ανέφερε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Στέφανος Ήμελλος.
Τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, ακαδημαϊκός, φιλεύσπλαχνος, αδέκαστος και φιλολαϊκός ως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Έκανε λόγο για «επιφανή οικονομολόγο, με παγκόσμια εμβέλεια και αναγνώριση», με ερευνητικό
και συγγραφικό έργο που καλύπτει ευρύ φάσμα της οικονομικής επιστήμης.
Χωρίς αυτόν μπορεί να ήμασταν και πίσω από τον Adam Smith ακόμη, λέμε εμείς…
Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στη συνεισφορά του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα το 2011-12 και το 2015.
«Έδρασε εποικοδομητικά και αποφασιστικά στην επίλυση των θεμάτων και στήριξε τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής Ελλάδας», επεσήμανε.
Για να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε τους πρωταγωνιστές του δράματος εργαζομένων και συνταξιούχων.
Για να μην ξεχνάμε ποιους έχει συμμάχους η άρχουσα τάξη της χώρας που στα δύσκολα πάντα τους επιστρατεύει για την ασφάλεια της. Άλλωστε τα ακριβά ασφάλιστρα κινδύνου τα πληρώνει πάντα ο λαός.
Στην «τιμητική εκδήλωση» παρευρέθησαν όλα τα «καλά παιδιά», μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Επιμέλεια: Ν.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...