Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

«Οι ΗΠΑ ήταν πιστός υποστηρικτής της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιστός υποστηρικτής της Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και η μεγάλη παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καταδεικνύει την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στην ανάκαμψή της», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην 83η Διεθνή Έκθεση.
«Κατά την παραμονή μου εδώ, μίλησα για τη σημασία της προσήλωσης της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις και στην προσέλκυση επενδύσεων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσουν μπροστά αυτά τα ζητήματα», επισημαίνει ο κ. Ρος.
Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οι αμερικανικές επιχειρήσεις ήρθαν στο προσκήνιο και το γεγονός αυτό υπογράμμισε και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πάνω από 55 (επιχειρήσεις) που εκπροσωπούνται σε μια ευρεία ποικιλία τομέων, όπως η υψηλή τεχνολογία, η ενέργεια, η υγεία, η ανακύκλωση, τα τρόφιμα και τα ποτά. Ανακοινώθηκε επίσης μια άλλη επένδυση από την αμερικανική εταιρεία ONEX σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά. Είναι εμφανές ότι οι ευκαιρίες εδώ είναι μεγάλες και ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης».
Ο Αμερικανός υπουργός είχε αναφερθεί -μεταξύ άλλων- και στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και κατά τον χαιρετισμό του σε δεξίωση που παρέθεσε την περασμένη Παρασκευή το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αφορμή τη ΔΕΘ, στην οποία οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα, επισημαίνοντας πως «το διμερές εμπόριο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας ξεπερνά τα δύο δισ. δολάρια και συνεχώς αυξάνεται δυναμικά» όπως και ότι «η Ελλάδα αποτελεί τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο προορισμό FDI (σ.σ. Άμεσων Ξένων Επενδύσεων) στις Ηνωμένες Πολιτείες».

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3976427/oi-ipa-itan-pistos-ypostiriktis-tis-elladas-kath-oli-ti-diarkeia-tis-oikonomikis-krisis

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί επενδυτές της Αμερικής εδώ στην Μακεδονία. Ημαθια και Πελλα έχουμε πολλά Ροδακινα από τα οποία εισάγετε και εσείς. Εδώ οι τοπικοί Βιομήχανοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια μας εκμεταλλευοντε και μας πλιρωνουν με πολη χαμηλή τιμή όπως και φέτος με 0.22. Λεπτά το κιλο Ενο εσείς τα αγοράζετε με 1.10 ευρώ και δέκα λεπτά το κιλό. Έτσι σας προτείνω να έρθετε στην Βεροια και να κτισετε εργοστάσια κομποστας και επιτραπέζια και να κάνουμε Συνεταιρισμους μαζί σας και εσείς να έχετε το 51 της εκατό και εμείς το 49 της εκατό και να συ μετέχουν στο Επιχείρηση ακό.άκρη να μας εκτιμάται σαν Συνεταιρους σας και να μας πλιρωνετε με την τιμή που αντιστοιχεί βάση πολισης. Σας το αναφέρω αυτό γιατί με τους Ελληναραδες βιομηχανους εδώ και πολλά χρόνια δεν το βλέπουμε γιατί νομίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν Γυναίκες και παιδιά. Σας εκτιμαμε πολύ κύριοι της Αμερικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...