Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Δούναι και λαβείν αλά ΣΥΡΙΖΑ

Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι χάνουν το δικαίωμα έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ, επειδή στο εισόδημά τους συνυπολογίστηκαν τα «έκτακτα έσοδα», δηλαδή αποζημιώσεις από απολύσεις και ποσά κοινωνικών παροχών, τα οποία θεωρούνται αφορολόγητα.
Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση βάζει κάτι ψίχουλα στη μια τσέπη των «ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», αλλά τα παίρνει από την άλλη! Λαμπρή εφαρμογή του «παράλληλου» προγράμματος αλλά όχι προς όφελος των οικονομικά ασθενέστερων. Είναι τόσο εξώφθαλμη, τόσο προκλητική αυτή η αδικία –ή μάλλον η ληστεία– που 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αντιπολίτευση στον εαυτό τους, απηύθυναν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών ζητώντας διορθωτικά μέτρα απέναντι στην κατάργηση της έκπτωσης.

Όμως για να μη θεωρηθούν «αντάρτες» αναγνωρίζουν ευθαρσώς –ή μάλλον δουλοπρεπώς– ότι «η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί για μια ορθολογική και κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική και φορολογική επιβάρυνση». Μάλλον θα περιμένουν τα «αντίμετρα»!
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/09/11/%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/#more-91069

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...