Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ποιοι Ήθελαν Την Νέα Αύξηση Στα Καπνικά Από 1/1/2017?

Το συγκεκριμένο μου άρθρο δεν θα είναι συνηθισμένο, δεν απευθύνεται σε πολλούς παρά μόνο σε λίγους νοήμονες που μπορούν να σκεφτούν και να δουν τα γεγονότα με διαφορετική ματιά.
Αυτοί που ήθελαν την νέα αύξηση φορολογίας στα καπνικά είναι τα ίδια συμφέροντα που σταμάτησαν με παρεμβάσεις τους στην Κυβέρνηση την τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ, κ. Δημήτρης Καμμένος για την θεσμοθέτηση ελάχιστου εμπορικού κέρδους σε καπνικά, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και διανομή Τύπου!!!
Και εξηγούμαι…
Δεν μπορεί να έχεις την δύναμη να σταματάς κάτι που δεν σε συμφέρει και από την άλλη, για τα μάτια του κόσμου, να τοποθετείσαι σε όλα τα Μ.Μ.Ε. με σχετικά άρθρα υποστηρίζοντας ότι δεν θέλεις αύξηση φορολογίας όταν έχεις την δυνατότητα με ένα τηλέφωνο να κάνεις παρέμβαση στην κυβέρνηση και να απαιτήσεις αυτό που θέλεις!!!
Αυτή την τακτική ‘’το παίζω σε διπλό ταμπλό’’ την έχουμε δει και κατά το παρελθόν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου 4093/12 όπου βγάζανε έγγραφα στην δημοσιότητα που μιλούσαν κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος λιανεμπορίου καπνικών αλλά κατά τα άλλα, υπαγορεύαμε εξειδικευμένα άρθρα του σχετικού νομοσχεδίου για να τα υπογράψει ο κ. Στουρνάρας.
Ο χρόνος έδειξε την αλήθεια…
Στην περίπτωση της απελευθέρωσης του επαγγέλματος λιανεμπορίου καπνικών επένδυσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για ‘’να πιάσουνε’’ καλά εμπορικά πόστα και ταυτόχρονα να μειώσουνε τα σημεία πωλήσεων ώστε με αυτό τον τρόπο να κατεβάσουνε τα κοστολόγια τους όσον αφορά την διανομή.
Δημιουργήσανε ‘’υπάλληλους’’ αντιπροσώπους διανομής καπνικών καταργώντας το χονδρεμπόριο καπνικών με την ψεύτικη υπόσχεση ότι έτσι θα είναι καλύτερα για το λιανεμπόριο καπνικών στα ποσοστά εμπορικού κέρδους αλλά και εξυπηρέτησης.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτό τον σκοπό είναι οι γνωστοί και βασίστηκαν σε 3 άξονες, χρήμα, απληστία ανθρώπων και ψεύτικες υποσχέσεις.
Ο στόχος όλων αυτών των ενεργειών ήταν και είναι ένας και μοναδικός!!!
Να ελέγξουνε με οποιαδήποτε μορφή τα σημεία λιανεμπορίου καπνικών.
Το τι μεθοδεύσεις έχουν ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια για να πετύχουν τον σκοπό τους θα πρέπει να γραφτεί εγκυκλοπαίδεια για να μάθουν κάποιοι όλη την αλήθεια.
Το σίγουρο είναι ένα… Καταστρέψανε κόσμο και κοσμάκη.
Έχουν το χρήμα, την δύναμη, τις δημόσιες σχέσεις, ελέγχουν τους μηχανισμούς σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής και ελεγκτικής εξουσίας, όχι μόνο σε Πανελλαδικό επίπεδο αλλά και Παγκόσμιο και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα δίχως να υπολογίζουν κανένα κόστος με μοναδικό στόχο να φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν.
Αυτούς τους ‘’κυρίους’’ έχουμε απέναντί μας και με αυτούς παλεύουμε καθημερινά για τα δίκαια αιτήματά μας έχοντας ως όπλα την αλήθεια και την ψυχή μας.
Ένα βήμα για να αποκατασταθούν, εν μέρει, κάποια κακώς κείμενα του παρελθόντος έγινε πρόσφατα με την ψήφιση του Νομοσχεδίου στη Βουλή και αυτό με εντολή της Ε.Ε.
Δείτε σχετικό link 
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΠΝΙΚΩΝ
Πολλοί αναρωτιούνται ποιους ωφελεί η νέα αύξηση καπνοβιομηχανικών προϊόντων που θα ισχύσει από 1/1/2017.
Η νομοθεσία της φορολογίας καπνικών είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο και ελάχιστοι γνωρίζουν ποιες παρενέργειες έχει σε αυτούς που ασχολούνται με την Παραγωγή – Διάνομή αυτών των προϊόντων, πέρα από τους καταναλωτές.
Πάμε να δούμε τις παρενέργειες
Α. Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ φτηνών και ακριβών σημάτων. (Κανένα πακέτο τσιγάρα δεν θα μπορεί από 1/1/2017 να έχει ονομαστική τιμή κάτω των 4.00 ευρώ και οι τιμές θα κυμαίνονται από 4.00 – 4.50 ευρώ.)
Ο leader της αγοράς, όσον αφορά τα μερίδια πώλησης προς καταναλωτές, είναι η P.M.I. (Marlboro.)
Β. Η υπέρμετρη αύξηση φορολογίας στον καπνό για τα στριφτά τσιγάρα, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Οδηγία ότι οι συσκευασίες θα είναι από 30γρ. και πάνω υποχρεωτικά, δίνει ένα δυνατό χτύπημα σε αυτούς που είχαν αυξημένα μερίδια πώλησης προς καταναλωτές και φυσικά ήταν οι ανταγωνιστές της P.M.I.
Δεν θα σχολιάσω καθόλου την αύξηση του λαθρεμπορίου καπνικών διότι όπως ακούστηκαν επί μία ολόκληρη μέρα στην Ελληνική Βουλή, όλοι πλέον γνωρίζουν ποιοι κερδίζουν από το λαθρεμπόριο.
Δείτε σχετικά link
Ο τελευταίος και πιο αδύνατος τροχός της αμάξης φυσικά είναι οι λιανέμποροι καπνοπώλες οι οποίοι και πάλι θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα αν κάτι δεν γίνει από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Θα σας γράψω μία παράγραφο αυτολεξεί από ένα επίσημο έγγραφο που κατέχω και φέρει την υπογραφή του κ. Pierre Moscovici
Απάντηση του κ. Moscovici
εξ ονόματος της Επιτροπής
(5.8.2016)          
Στις 2 Μαρτίου 2016, οι υπηρεσίες της Επιτροπής πραγματοποίησαν συνάντηση με τον βουλευτή, στην οποία εξετάστηκε διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα. Από την σχετική συζήτηση προέκυψε ότι οι Έλληνες μικρέμποροι καπνών έχουν πληγεί από τα ελληνικά κρατικά μέτρα που θεσπίστηκαν σχετικά με την διοικητική εποπτεία και την αδειοδότηση των μικρών καταστημάτων λιανικής πώλησης καπνού.
Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι πολύ κρίσιμος για τον Κλάδο μας. Θα πρέπει όλοι οι σοβαροί επαγγελματίες ( εξαιρούνται οι Αυστραλοπίθηκοι) που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο χώρο από όποια βαθμίδα και αν την υπηρετούν, να ασχοληθούν ενεργά σπάζοντας την σιωπή τους καταργώντας τα προσωπικά τους συμφέροντα διότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για κανέναν!!!
Οι Λιανέμποροι Καπνικών να πυκνώσουν τις γραμμές του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής διότι οι αποφάσεις που θα πάρουμε εντός Σεπτεμβρίου τους αφορούν όλους.
Γεώργιος Π. Δούκας
Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής
http://www.synpeka.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...