Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Απαισιόδοξος ο Παπακωνσταντίνου: Η χώρα θα σέρνεται - Νοιώθω ανακούφιση που για μένα ο εφιάλτης έχει τελειώσει


Η χώρα έχει πολιτικό πρόβλημα και θα σέρνεται οικονομικά έως ότου προκύψει μετά από εκλογές μία κυβερνητική συμμαχία πραγματικά προοδευτικών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Μιλώντας στο liberal.gr με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Game Over - η αλήθεια για την κρίση», τονίζει ότι δεν πίστεψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αυταπάτες, καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά, «δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο εκτός πραγματικότητας, μετά από δύο μνημόνια και έχοντας παρακολουθήσει όλη αυτήν τη φοβερή περίοδο τις δυσκολίες των προηγούμενων κυβερνήσεων» επισημαίνει ο πρώην υπουργός.
Επιπλέον ερωτηθείς για τα δικά του συναισθήματα για όλα αυτά που έζησε ανέφερε πως έχει «οργή
και πίκρα για όλα όσα έχω περάσει, για την αδικία των κατηγοριών και για την πολιτική υποκρισία».
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ασκεί δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «απλώς επέλεξε τον ακραίο λαϊκισμό και τα ψέματα, με μόνο στόχο την κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. Ούτε πιστεύω στη σταδιακή τους μεταμόρφωση σε μία μετριοπαθή μεταρρυθμιστική αριστερά. Συνεπώς, δεν είμαι και αισιόδοξος για το μέλλον. Η χώρα έχει πολιτικό πρόβλημα και θα σέρνεται δυστυχώς οικονομικά έως ότου προκύψει μετά από εκλογές μία κυβερνητική συμμαχία πραγματικά προοδευτικών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων» επεσήμανε.
Στην ερώτηση περί δικαίωσης των πολιτκών του απάντησε: «Το ζήτημα δεν είναι να δικαιωθούμε εμείς, είναι να δικαιωθούν οι θυσίες των πολιτών όλα αυτά τα χρόνια. Τι να την κάνω τη δικαίωση, όταν το κόστος για τη χώρα είναι τόσο μεγάλο; Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει τις άλλες χώρες στην έξοδο από τα δικά της μνημόνια, έχοντας πετύχει μία πραγματικά μοναδική στα παγκόσμια χρονικά δημοσιονομική προσαρμογή, σημαντικές μεταρρυθμίσεις και το μεγαλύτερο «κούρεμα» χρέους που έχει γίνει σε χώρα. Αντί για αυτό, επιλέξαμε ως χώρα να πειραματιστούμε με ιδεοληψίες και με τη στρατηγική του βομβιστή αυτοκτονίας».
Ερωτηθείς για το αν θα ξαναπειραματιζόταν  στο «καμίνι της πολιτικής» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βάζει κόκκινη γραμμή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι της σχολής «πολιτική δια βίου». Μπήκα αργά, όχι από τον καθιερωμένο κομματικό δρόμο, και έζησα συμπυκνωμένα σε μερικά χρόνια αυτά που άλλοι ζουν σε δεκαετίες. Τραβάω μια γραμμή και πάω παρακάτω. Υπάρχει ζωή πέρα από την πολιτική».
Τέλος στην ερώτηση για τα συναισθήματα που του άφησε η ενασχόληση του με την πολιτική ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε: «Οργής και πίκρας για όλα όσα έχω περάσει, για την αδικία των κατηγοριών και για την πολιτική υποκρισία. Τεράστιας ευγνωμοσύνης για όσους μου στάθηκαν σε όλη αυτήν την περίοδο. Και ανακούφισης που ο εφιάλτης έχει τελειώσει και μπορώ να ξαναπιάσω το νήμα της ζωής μου».
 http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Debate ΠΑΣΟΚ: Πώς είδε την τηλεμαχία το twitter – Τα καυστικά σχόλια και ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις

Μετά την 3ωρη τηλεμαχία των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ , το twitter πήρε… φωτιά από σχόλια. Το debate ήταν (και είναι και σήμε...