Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Επανέρχεται το αφήγημα διαπλοκή από την κυβέρνηση

Όταν το προηγούμενο διάστημα ήταν η διαπραγμάτευση στην κορύφωσή της και η κυβέρνηση δεχόταν υπερβολικές, κατά την προσέγγισή της, επιθέσεις  από μερίδα των μέσων ενημέρωσης, στο Μέγαρο Μαξίμου είχε διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι αυτές οι επιθέσεις κάθε άλλο παρά... αθώες ήταν. 
Πέραν δηλαδή της ευεξήγητης αντίδρασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των άλλων κομμάτων (το κάθε ένα από τη δική του σκοπιά και με τις δικές του στοχεύσεις), στο σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης έβλεπαν επιθέσεις από μιντιακά συμφέροντα και πίσω από
αυτά, από μεγάλα οικονομικά κέντρα. Η φάση της αξιολόγησης ολοκληρώθηκε όμως και όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέει πως ήρθε η ώρα για μια κανονική διακυβέρνηση, τότε μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε και την κυβερνητική αντίδραση στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της, όπως υποστηρίζει.
Θέμα πρώτον: Διευθέτηση του άναρχου μιντιακού τοπίου. Η διαδικασία για την προκήρυξη των αδειών για τις συχνότητες τώρα θα ...τρέξει περισσότερο. Και σύμφωνα με το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα, τον Ιούλιο θα ανακοινωθεί η λίστα των προεπιλεγέντων και ως τις αρχές Αυγούστου ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων. Ταυτοχρόνως, το Μέγαρο Μαξίμου δεσμεύεται για πολύ αυστηρά στάνταρ διαφάνειας, που θα διασφαλίζει διεθνής εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών, η οποία θα επιλεγεί μετά από ανοικτό διαγωνισμό. Συνακόλουθα με τα παραπάνω, σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα προχωρήσει στην επίσημη παρουσίαση του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Μητρώο Online Media). 
Σε αυτή τη συγκυρία, δεν περνά απαρατήρητη η περιγραφή που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, του μηχανισμού, που αντιμάχεται την κυβέρνηση: «Τα άρθρα αναρτώνται το πρωί – την ώρα δηλαδή της υψηλής επισκεψιμότητας. Στόχος είναι να διαμορφώσουν -εκτός των άλλων- και την πολιτική ατζέντα της ημέρας. Αφού ανεβεί το άρθρο, ακολουθούν, λίγη ώρα αργότερα, καταγγελτικά δελτία Τύπου από τη ΝΔ και ακολούθως του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς στην ίδια γραμμή. Το μεσημέρι και το απόγευμα, οι τηλεοράσεις, αναπαράγουν και διογκώνουν τον τίτλο...». Και την επόμενη ημέρα, πάλι τα ίδια... 
Για την κυβέρνηση όμως, το ...θηρίο έχει τρία κεφάλια: μίντια –παλαιό πολιτικό σύστημα –τράπεζες. Και εδώ είναι ο δεύτερος χώρος, που θα επιδιώξει να χτυπήσει το Μέγαρο Μαξίμου. 
Θέμα δεύτερον: Αποκατάσταση κανόνων λειτουργίας των τραπεζών. Εδώ και καιρό, την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έχει ξεκινήσει την προσπάθεια να σπάσει τις υπόγειες σχέσεις τραπεζών και ΜΜΕ. Για το λόγο αυτό,  η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να είναι στο εξής αναρτημένα στη «Διαύγεια» η διαφημιστική δαπάνη και οι χορηγίες των τραπεζών. 
Σε αυτή τη συγκυρία εξάλλου, ο Γ. Δραγασάκης μέσω της «Αυγής» χθες, ανοίγει θέμα για το νομικό πλαίσιο που διέπει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ στέλνει σήμα για επικείμενες αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών. Μιλώντας για «σοβαρά προβλήματα» και «στρεβλώσεις», προαναγγέλλει «επαναξιολόγηση». Συγκεκριμένα, «τόσο τα κριτήρια όσο και οι διαδικασίες της αξιολόγησης, αναγκαίας σε κάθε περίπτωσης, των διοικήσεων των τραπεζών πρέπει να επανεξεταστούν και να αλλάξουν –και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται ήδη η κυβέρνηση». 
Ενώ σε μια άλλη αναφορά του για το «χθες», «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα λειτούργησε επί δεκαετίες ως ένα κλειστό σύστημα εξουσίας, που σε πολλές περιπτώσεις αναπαραγόταν σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας συγκάλυψης και αμοιβαίας προστασίας με τα ΜΜΕ, με τμήματα του κομματικού και του επιχειρηματικού συστήματος, χωρίς διαφάνεια, έλεγχο και δημόσια λογοδοσία». 
Ο πόλεμος τώρα (μάλλον) αρχίζει!
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...