Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση - Τα επόμενα μέτρα σε ένα πακέτο

Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν δεκαπέντε μήνες  για να νιώσουν ανακούφιση ανάλογη με αυτή που ένιωσαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση τουeurogroup της Δευτέρας. 
Όμως, τα πανηγύρια από εχθές κιόλας κόπασαν. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή προς τους υπουργούς του να στρωθούν εδώ και τώρα στην δουλειά, προκειμένου να πάντα να είναι έτοιμα μέχρι την 24η Μαΐου. Σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση πρέπει να έχει ολοκληρώσει και να νομοθετήσει όλες τις
δράσεις που χρειάζονται μέχρι και την τακτική συνεδρίαση τουeurogroup. Αν όλα πάνε καλά μέχρι τότε, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, όπως επιβεβαιώνουν και όλες οι ευρωπαϊκές πηγές.
Όπως αποφασίστηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, όλα τα υπολειπόμενα μέτρα θα έρθουν σε ένα πακέτο στη Βουλή. Ένα πακέτο δυσβάστακτο για τους φορολογούμενους, τους δανειολήπτες και τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς θα περιλαμβάνει αυξήσεις φωτιά σε έμμεσους φόρους σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, την αλλαγή του νομικού πεδίου για τα κόκκινα δάνεια, μειώσεις σε μισθούς του δημοσίου, καθώς και την νομική θέσπιση του νέου ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Ενδεικτικά και μεταξύ άλλων, με το πολυνομοσχέδιο, ο ΦΠΑ αυξάνεται από το 23% στο 24%, επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, στο φυσικό αέριο, στα είδη καπνού, στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, νέος φόρος στο Ίντερνετ, την συνδρομητική τηλεόραση και την κινητή τηλεφωνία. Όλα τα παραπάνω καθιστούν πολύ δύσκολη την αποστολή της κυβέρνησης, αφού όλα τα παραπάνω θα αρχίσουν να ισχύουν από τους επόμενους κιόλας μήνες.
Ταυτόχρονα με τις δράσεις για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, άρχισε να φουντώνει και πάλι η συζήτηση για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση. Παρά τις διαψεύσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, θεωρείται από όλους δεδομένο πως ο Αλέξη Τσίπρας θα προχωρήσει σύντομα στην αναδιοργάνωση της κυβέρνησης του.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας; – Τι θα κρίνει τη μάχη της Κυριακής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας το βράδυ της Κυριακής θα μάθουν ποιος από τους δύο θα είναι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα – τουλ...