Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ανοίγει η εφαρμογή στο taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

Εντός των ημερών – πιθανότατα την Τετάρτη- αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο taxisnet.
Σε κάθε περίπτωση η εκκαθάριση και βεβαίωση του φόρου εισοδήματος θα προβλέπει πληρωμή σε 3 διμηνιαίες δόσεις. Αν και εφόσον όμως ο αριθμός των δόσεων αυξηθεί τελικά, με ειδική διάταξη νόμου που θα έρθει στο μέλλον, τότε θα αλλάξει και ο τρόπος πληρωμής του φόρου εισοδήματος, που θα έχει υπολογιστεί αυτόματα από το taxisnet.

Η ΓΓΔΕ δήλωνε από τον Φεβρουάριο ετοιμη να ανοίξει το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ωστόσο, εκκρεμούν ακόμα διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Αυτές αφορούν:
- στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που απορρέουν από το σύμφωνο συμβίωσης,
- στην «ακύρωση» των τεκμηρίων για ανέργους, φοιτητές ή γενικότερα φορολογουμένους με ελάχιστα εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση ή τόκους λίγων ευρώ, οι οποίοι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις κινδυνεύουν με τεράστιους φόρους (Το μέτρο ίσχυε πέρυσι, αλλά η ανανέωσή του και για φέτος απαιτεί νομοθετική διάταξη) και
- στον επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των φόρων εισοδήματος (και φέτος θα γίνει σε τρεις δόσεις αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες λόγω αλλαγής του χρόνου υποβολής των δηλώσεων).
http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού 2025

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Β' Συνόδου της Κ' Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. ...