Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Λαγκάρντ: Πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης!


Παγκόσμιο “καμπανάκι” από την Κριστίν Λαγκάρντ από το MIT για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σε ομιλία της προειδοποίησε ότι πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, προκειμένου να είναι δυνατή η κάλυψη των ταχέως αυξανόμενων συνταξιοδοτικών δαπανών.
Η Καγκάρντ κάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα της γήρανσης των πληθυσμών, τονίζοντας ότι η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θα έχει δραματικό αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς τους τις επόμενες δεκαετίες.
«Οι κυβερνήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία υποτιμούν σοβαρά την προοπτική να ζουν οι άνθρωποι περισσότερο από το αναμενόμενο. Αναλύσεις του ΔΝΤ δείχνουν ότι αν κάποιος ζει τρία χρόνια
παραπάνω, τα σχετικά συνταξιοδοτικά κόστη αυξάνονται κατά 50% στις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες οικονομίες. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά τους ισολογισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και να υπονομεύσει την οικονομική σταθερότητα», προειδοποίησε η Λαγκάρντ.
 http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού 2025

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Β' Συνόδου της Κ' Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. ...