Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Εκλογές: Ο Τσίπρας βάζει «πάγο», ο Μητσοτάκης προετοιμάζεται


Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε πάγο στα σενάρια τωνεκλογών.
Προσωπικά αυτή τη φορά- ούτε σαν κύκλοι του Μαξίμου, ούτε σαν ανώτατη κυβερνητική πηγή.
«Θα αντέξουμε, θα ολοκληρώσουμε με σαφήνεια την εντολή που μας έδωσε τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο ο λαός…Επανεκλεγήκαμε μόλις πριν τέσσερις μήνες με μια σαφή εντολή. Να υλοποιήσουμε μια συμφωνία αλλά να τηρήσουμε με "κόκκινες γραμμές" την προστασία
των αδύναμων στρωμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Για όσους τυχόν δεν κατάλαβαν, ο στενός του συνεργάτης υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, ανέλαβε να τα κάνει πιο… λιανά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης:
«Κυβερνούμε με λαϊκή εντολή που λέει ότι θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία με τον πιο δίκαιο τρόπο και με παράλληλες δράσεις. Θέμα εκλογών δεν υπάρχει εφόσον μπορούμε να υπηρετούμε την εντολή του λαού».
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλοι πιστεύουν πως η υλοποίηση της συμφωνίας αποτελεί μονόδρομο για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η ΝΔ προετοιμάζεται και για αυτό το ενδεχόμενο, όπως φάνηκε και από το tweet του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.
Δεν είναι ότι τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβούνται πως η κυβέρνηση ενδέχεται να κινηθεί αιφνιδιαστικά. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, έχουν και αυτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν είναι το κυρίαρχο.
Οι πληροφορίες που φτάνουν στη Συγγρού από το εξωτερικό είναι που οδηγούν το στελεχικό δυναμικό της ΝΔ να ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Πρώην υπουργοί οι οποίοι είχαν εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, λένε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση.
Φοβούνται ότι ενδέχεται να επαναληφθεί το εφιαλτικό σκηνικό του καλοκαιριού, κάτι που δεν προεξοφλεί εκ των προτέρων τη συμφωνία.
Σύμφωνα με τους γαλάζιους πρώην υπουργούς, το κλίμα βαραίνει και το μεταναστευτικό στο οποίο η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, με αποτέλεσμα τώρα η χώρα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και να πιθανολογείται (από υπουργούς) ότι ενδέχεται να κλείσουν τα σύνορά μας.
Ως εκ τούτου θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση να προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, αν και η ΝΔ δεν επιθυμεί και δεν ζητά εκλογές αυτή τη στιγμή. Αν και απεύχονται να υπάρξουν κακές εξελίξεις για τη χώρα και όπως τονίζουν το αποδεικνύουν έμπρακτα με τη στάση τους, καλού- κακού, φυλάνε τα ρούχα τους…
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πορτογαλία: Φορο-παράδεισος για νέους, μήπως να το σκεφτούμε;

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός νέου ανθρώπου στην Ελλάδα, που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη και δεν θα κληρονομήσει την οικογενειακή επιχε...