Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Γιούνκερ: Ούτε νόμιμο ούτε πολιτικά αποδεκτό το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων


Κατά του ενδεχόμενου κλεισίματος των ελληνικών συνόρων τάχθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επισήμανε ότι «δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε πολιτικά αποδεκτό, η Ε.Ε. να συνεργαστεί με μία τρίτη χώρα προκειμένου να κλείσει να σύνορα ενός κράτους – μέλους».
«Υποστηρίζουμε την ασφάλεια των συνόρων και των δύο χωρών, αλλά θα επιτύχουμε μόνο εάν συνεργαστούμε πιο στενά», τόνισε ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τη ζώνη του Σένγκεν και την ελευθερία διακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η λύση στο προσφυγικό ζήτημα θα επέλθει μόνο μέσω
των κοινών προσπαθειών, όπως ακριβώς συνέβη και με την κρίση χρέους. Επίσης, αναφέρθηκε στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η ιστορία θα την δικαιώσει για τις επιλογές της στο μεταναστευτικό.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., διαβεβαίωσε ότι «όλοι συνδράμουν ώστε να βρεθεί μία δημιουργική και δίκαιη λύση, τόσο για τη Μ. Βρετανία, όσο και για τα υπόλοιπα κράτη – μέλη» και τόνισε πως «χρειαζόμαστε τη Μ. Βρετανία στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η Μ. Βρετανία χρειάζεται την Ε.Ε.».
Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 18.30, ο κ. Γιούνκερ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες.
 http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Η «φίλη» της Άννας Διαμαντοπούλου που στηρίζει… Ανδρουλάκη

Στην πολιτική η πιο δύσκολες στιγμές που περνάει κανείς είναι οι εσωκομματικές κόντρες. Οι παλιότεροι λέγανε ότι η πολιτική γίνεται πολύ πιο...