Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

«Μέναμε Ευρώπη» κάντε το!


Στην χώρα των Λωτοφάγων όλοι ασχολούνται με 3-4 πολύ συγκεκριμένα ζητήματα. Την αξιολόγηση του προγράμματος από τους «θεσμούς», το ασφαλιστικό και τις αναμενόμενες μειώσεις στις συντάξεις και τις παράλληλες αυξήσεις των εισφορών, τις αγροτικές κινητοποιήσεις, την παραμονή ή όχι της χώρας στη Σέγκεν.
Τα χρήματα δηλαδή –ως επί το πλείστoν φαντασιώσεις των κατοίκων του προτεκτοράτου –καθώς και οι εμμονές των ιθαγενών-κρετίνων είναι εκείνα τα πράγματα που καθορίζουν την εσωτερική πολιτική ατζέντα.
Θα με ρωτήσετε, βέβαια, αν οι ξένοι εδώ στην Εσπερία συμπεριφέρονται με περισσότερο υπεύθυνο τρόπο και η απάντηση που θα σας δώσω είναι απλή και πιθανά αναμενόμενη:
Όχι! Για να καλύψουν κι αυτοί τις δίκες τους αδυναμίες και την ανικανότητα τους να δώσουν πειστικές απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα -που δεν είναι άλλα από την πολιτική και οικονομική
ταυτότητα της ΕΕ/Ευρώπης και φυσικά το προσφυγικό που τους έχει ξεβρακώσει κυριολεκτικά όλους- ασχολούνται κι αυτοί με την χώρα των Λωτοφάγων.
Προσπαθούν λοιπόν να πείσουν τους δικούς τους υπηκόους πως το πρόβλημα είναι για μια ακόμα φορά η Ελλάδα που δεν κάνει ότι είναι απαραίτητο και αναγκαίο για να ελέγξει τα θαλάσσια σύνορά της.
Στο μεταξύ, Δανία και Ελβετία ληστεύουν δια νόμου τους πρόσφυγες, η Σουηδία απελαύνει 80.000 πρόσφυγες με συνοπτικές διαδικασίες, Αυστρία, Σλοβακία, και Γερμανία καταργούν στην πράξη την συνθήκη ελεύθερης μετακίνησης την γνωστή Σένγκεν, και η Ελληνική πολιτεία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται λες και δεν υπάρχουν ούτε τα Ηνωμένη Έθνη, ούτε ο χάρτης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων, παρά μονάχα η Frontex και η Κομισιόν!
Η «περήφανη αριστερή κυβέρνηση που ξαναέφερε την αξιοπρέπεια στον λαό της χώρας», αντί να εγκαλεί την ΕΕ για την πολιτική που ακολουθείται έναντι των προσφύγων, επιτρέπει να εγκαλείται η ίδια από αυτούς!
Η χρεοκοπημένη Ελλάδα δεν δείχνει υπευθυνότητα –σύμφωνα με τα τομάρια της ΕΕ– και είναι υπεύθυνη η στάση της Γερμανικής κυβέρνησης που λίγες βδομάδες πριν με δημόσιες δηλώσεις στελεχών καλωσόριζε την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα ως «ευλογία» για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας. Ήμαρτον!
Κι ενώ οι αγρότες συνεχίζουν να γεμίζουν το βραδινό πρόγραμμα των χουντοκάναλων της διαπλοκής επιμένοντας -για ποιον αλήθεια λόγο;- στο κλείσιμο των Εθνικών οδών, η διάλυση της ΕΕ με την μορφή που την γνωρίζαμε ως τα σήμερα ανακοινώθηκε με επίσημο τρόπο κατά την διάρκεια της βδομάδας.
Φυσικά, δεν έγινε πουθενά πρώτο θέμα αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία του ζητήματος.
Η Κομισιόν κατέθεσε στο Λονδίνο τις προτάσεις της σχετικά με τα αιτήματα που είχε διατυπώσει ο Κάμερον λίγες βδομάδες νωρίτερα.
Ουσιαστικά, η Κομισιόν δέχεται το αίτημα της Βρετανίας για 4ετή αναστολή των δικαιωμάτων που απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτες για εκείνους τους Ευρωπαίους που μεταναστεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Και προκειμένου να μην μείνει και η παραμικρή αμφιβολία πως το αφεντικό τρελάθηκε και το μαγαζί ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο, η Κομισιόν αναγνωρίζει το ίδιο δικαίωμα και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ!
Ασφαλιστική δικλείδα –για την Κομισιόν– θα είναι η έγκριση του αιτήματος για 4ετή αναστολή της ισονομίας μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών στα εδαφικά όρια ενός κράτους μέλους, από την απόλυτη πλειοψηφία των υπολοίπων κρατών-μελών!
Δηλαδή, σε μετάφραση, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και λοιποί πλούσιοι του Βορρά θα αποφασίζουν «δημοκρατικά» -δηλαδή πλειοψηφικά- πως δεν θα είσαι «μένουμε Ευρώπη» για 4 χρόνια, αλλά «μένουμε Βαλκάνια».
Δεν πρόκειται, όμως, να σου στερήσουν το δικαίωμα του κρετίνου να μην εισπράττει ευρώ ή φράγκο από την ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων ΤΟΥΣ.
Επιπλέον bonus η δημιουργία δεκάδων ή εκατοντάδων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στην χώρα σου.
Βλέποντας τους εξαθλιωμένους από την Μέση Ανατολή και την Αφρική, θα αισθάνεσαι περισσότερο «Ευρωπαίος».
Συνέχισε λοιπόν, ηλίθιε, να υποστηρίζεις την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και να ανέχεσαι τις δοτές κυβερνήσεις που διορίζουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
Συνέχισε να πληρώνεις τους φόρους σφίγγοντας το ζωνάρι και πουλώντας το αίμα σου.
Τα χρήματα πάνε για καλό σκοπό! Την αποπληρωμή του χρέους.
Σε λίγους μήνες μια πιο ευέλικτη «ένωση του Ευρώ» θα είναι πια γεγονός και η ΕΕ όπως την ξέραμε παρελθόν.
Η Ελλάδα όμως θα εξακολουθεί να είναι ένα σιχαμένο και βρωμερό προτεκτοράτο. Τανγκανίκα, Σουαζιλάνδη, Ζιμπάμπουε.
Και όσοι ίσως κάποτε να μπορούσαμε κάτι να κάνουμε, θα έχουμε φύγει μακριά.
Κάποιοι ήταν διατεθειμένοι ακόμα και να δώσουν την ζωή τους για να κυλήσει αυτή η γαμημένη ρόδα της εξέλιξης.
Τους έσωσε όμως ο χλευασμός και η κοροϊδία των άλλων, των «έξυπνων», εκείνων που «βρίσκαν πάντοτε την άκρη» και είχαν το «έλα μωρέ» σαν ευαγγέλιο.
Μου φαίνεται απίστευτο αλλά χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς, και πιο πολύ σε εκείνους που δήλωναν «αριστεροί» και «επαναστάτες».
Αν ήταν λιγότερο ελεεινοί, λιγότερο προκλητικοί και χυδαίοι δεν θα έφευγα.
Θα έμενα πίσω «ελπίζοντας» και θα πέθαινα.
Είναι τρομακτικά γελοίο αλλά αισθάνομαι πως τους χρωστώ την ζωή μου.
Φιλιά από την Εσπερία
Ηλίας
Υ.Γ. Πιτσιρίκο, νομίζω ότι τον λίγο καιρό που είσαι στην Κύπρο κατάλαβες ήδη ότι δεν φτάνει μόνο το «να είσαι αλλού». Έχει μεγάλη σημασία και το «να μην είσαι εκεί».
(Αγαπητέ Ηλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει διαλυθεί και επίσημα, αλλά πολλοί Έλληνες θα Μένουν Ευρώπη ακόμα. Το ακόμα πιο αστείο είναι πως για πολλούς Έλληνες -μπορεί και τους περισσότερους- Ευρώπη σημαίνει ευρώ. Μόνο. Δηλαδή, η Βρετανία, η Σουηδία και η Δανία δεν είναι ευρωπαϊκές χώρες επειδή δεν έχουν υιοθετήσει το ευρώ αλλά το Κόσοβο που χρησιμοποιεί το ευρώ είναι ευρωπαϊκότατο. Είπαμε, «οι ηλίθιοι είναι αήττητοι». Ηλία, τα είπε όλα ο Άρης στο «Δώσε πόνο Ισλανδία και ας μην νιώθουμε» . Αλλά δεν νιώθουμε. Αν νιώθαμε, θα είχαμε κάνει τουλάχιστον αυτά που έκαναν οι Ισλανδοί. Είχαμε μπροστά μας την ιδανική αντίδραση ενός κράτους στην χρεοκοπία -ακριβώς την ίδια χρονική περίοδο-, και εμείς το ρίξαμε στις πορείες, στις διαδηλώσεις και στα μπλόκα. Και έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία και μετά από τρία Μνημόνια, μπλόκα των αγροτών για …αντίσταση. Όποιος δεν καταλαβαίνει πως αυτό είναι στημένο -για να καπελωθεί η αντίδραση εκείνων των αγροτών που δεν ελέγχονται από τα κόμματα- περαστικά του. Ηλία, απάλλαξα κι εγώ την Ελλάδα από την παρουσία μου, για να ανθίσει. Μπορεί να έφταιγα εγώ για την κατάντια της χώρας. Οπότε, τώρα η Ελλάδα θα πάρει τα πάνω της. Πάντως, είναι ωραία φάση να γράφεις από μια άλλη χώρα για τη χώρα σου. Το μυαλό μου το πήρα μαζί μου. Ε, δεν έχω και τίποτε άλλο. Ευτυχώς, η Ελλάδα έχει πολλά μεγάλα μυαλά και δεν θα της λείψει το μικρό δικό μου. Να είσαι καλά, Ηλία.)
 https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Καρφιά» Ανδρουλάκη σε Δούκα: Δεν χωρίζω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε «70% - 30%»

Πρόσκληση προς τους 303.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, να κάνουν το ίδιο και την προσεχ...