Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Με τον Β. Σόιμπλε συναντήθηκε ο Ευκλ. Τσακαλώτος - «Εποικοδομητικό» το κλίμα, λέει το υπ. Οικονομικών


Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες ανά την Ευρώπη εν όψει του Eurogroup της Πέμπτης και πριν την πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του νέου ελληνικού προγράμματος.
Η συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε διήρκεσε περίπου 70 λεπτά και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έφτασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ωστόσο απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε αν θα λάβει μέρος στη συνάντηση.
Βασικός στόχος των επαφών που έκανε ο κ. Τσακαλώτος, ήταν να ενημερώσει τους ομολόγους του
σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων, αλλά και να ψάξει για συμμαχίες σχετικά με τη συζήτηση για το χρέος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ).

Για «εποικοδομητικό κλίμα» μιλά το υπ. Οικονομικών
Σε ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών που ακολούθησε αναφέρεται πως η συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. Σόιμπλε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ κοινή είναι η θέληση των δύο πλευρών να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, οι δύο υπουργοί συζήτησαν και το προσφυγικό - μεταναστευτικό, τόσο ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, όσο και ως προς την αναζήτηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων με επαρκή χρηματοδότηση.
Καταλήγοντας, οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν κατηγορηματικά τις πληροφορίες σχετικά με την παρουσία του Πολ Τόμσεν στη συνάντηση των δύο υπουργών, στο Βερολίνο.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πορτογαλία: Φορο-παράδεισος για νέους, μήπως να το σκεφτούμε;

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός νέου ανθρώπου στην Ελλάδα, που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη και δεν θα κληρονομήσει την οικογενειακή επιχε...