Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Πούτιν: «Νωρίς» να μιλούμε για άσυλο στον Άσαντ, αλλά δεν θα ήταν δύσκολο...



Στην ανάγκη κατάρτισης νέου Συντάγματος στη Συρία και προεδρικών εκλογών αναφέρθηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνοντας πως θεωρεί ότι ο Άσαντ θα πρέπει να είναι υποψήφιος και να δοκιμαστεί εκ νέου στην κάλπη. Σε ερώτηση για το εάν η Μόσχα θα του έδινε άσυλο, ο Πούτιν χαρακτήρισε «πρόωρη» τέτοια συζήτηση, αλλά είπε πως «δεν θα ήταν πιο δύσκολο από το άσυλο που δώσαμε στον Σνόουντεν».

Σε συνέντευξή του που έδωσε στη γερμανική Bild, και το δεύτερο τμήμα της οποίας δημοσιεύεται την Παρασκευή, ο Πούτιν επαναλαμβάνει πως στη Συρία πρέπει να καταρτιστεί νέο Σύνταγμα και να στηθούν νέες κάλπες. 

Όταν ρωτήθηκε για το εάν η Μόσχα θα έδινε άσυλο στον Άσαντ, απάντησε ως
εξής: «Δεν είναι ώριμη τέτοια συζήτηση, αλλά ήταν σίγουρα δυσκολότερο το ότι δώσαμε άσυλο στον κ. Σνόουντεν από ό,τι θα ήταν για την περίπτωση του Άσαντ».

«Πρώτα όμως πρέπει να ψηφίσει ο συριακός λαός και μετά θα φανεί εάν θα έπρεπε σε περίπτωση εκλογικής ήττας να φύγει ο Άσαντ από τη χώρα» είπε ο Πούτιν. 

Ο ρώσος πρόεδρος απέρριψε εκ νέου τις κατηγορίες πως οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία στοχεύουν τους αντικαθεστωτικούς και όχι την ISIS, λέγοντας: «Υποστηρίζουμε τις δυνάμεις του Άσαντ που πολεμούν εναντίον της ISIS, αλλά υποστηρίζουμε και δυνάμεις εναντίον του Άσαντ που μάχονται εναντίον της ISIS, πράγμα ομολογουμένως αρκετά περίπλοκο». 

Ο Πούτιν απέρριψε επίσης ξανά ως «ψέματα» (όπως φρόντισε μάλιστα ο ίδιος να διορθώσει στα γερμανικά τον μεταφραστή την ώρα της συνέντευξης) τις αναφορές για αμάχους μεταξύ των θυμάτων των ρωσικών βομβαρδισμών ενώ υπογράμμισε την εκτίμησή του πως το επιδεινούμενο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν κάνει δυσκολότερες τις προσπάθειες για διέξοδο από τη συριακή κρίση.
http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανδρουλάκης ή Δούκας; Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

Ποιος θα είναι ο νέος τους πρόεδρος αποφασίζουν σήμερα, Κυριακή 13/10 οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα....