Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

«Πρέπει να δουλέψουμε» για προαπαιτούμενα, το μήνυμα των εταίρων πριν το Eurogroup


Με το μήνυμα «πρέπει να δουλέψουμε, να δουλέψουμε, να δουλέψουμε ακόμα» έως ότου να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί και η δεύτερη δέσμη με τα 13 εναπομείναντα προαπαιτούμενα, έφτασε στο Eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.
Ο κ. Μοσκοβισί απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο αν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στη σημερινή συνεδρίαση της ευρω-ομάδας, σημειώνοντας λιτά ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την «πρόοδο των εργασιών» σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Η ψήφιση της δεύτερης δέσμης προαπαιτούμενων θα επιτρέψει την εκταμίευση της τελευταίας εκκρεμούσας υποδόσης, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, και θα δρομολογήσει την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να αρχίσει τον Ιανουάριο.
«Περιμένουμε να οριστικοποιήσουμε το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων και να μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Ο κ. Ντομπρόφσκις χαιρέτισε την ψήφιση του προϋπολογισμού από την ελληνική Βουλή, όμως τόνισε πως τώρα θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις με την Αθήνα ώστε να εξακριβωθεί πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων, κάνοντας ειδική μνεία στην ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος.
Λακωνικές ήταν οι δηλώσεις και το Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αρκέστηκε να αναφέρει ότι το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης έχει επανέλθει «εντός τροχιάς», σχολιάζοντας όμως ότι «δυστυχώς» η ευρωζώνη χρειάστηκε να αφιερώσει «πάρα πολύ χρόνο» στην Ελλάδα.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 10 συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη – Ποιος προηγείται στην κούρσα για το ΠΑΣΟΚ

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την ίδια ώρα που τα εσωκομματ...