Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Κερέ: Η συμφωνία ήταν ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού


Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων «υπήρξε μια αυθεντική συμφωνία μέσα στο Eurogroup πως η Ελλάδα έπρεπε να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού που έχει η Οικονομική και Νομισματική Ένωση», δηλώνει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη στη γαλλόφωνη λιβανέζικη εφημερίδα L'Orient-Le Jour. Ο κ. Κερέ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η νέα ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με «δύναμη» και με στόχο την ταχεία αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ενδυνάμωση της οικονομίας.


Ο στενός συνεργάτης του Μάριο Ντράγκι σημείωσε πως στο επίκεντρο των διαφορών μεταξύ Αθήνας και εταίρων βρισκόταν η κόντρα ανάμεσα στις λαϊκές εντολές που είχαν η ελληνική κυβέρνηση από τη μια πλευρά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από την άλλη, με δεδομένο ότι και αυτές «πρέπει να είναι υπόλογες στους πολίτες τους για τη μοίρα των δανείων»που έχουν δώσει στη χώρα μας.

Παρά ταύτα, ο κ. Κερέ παραδέχτηκε ότι η ελληνική κρίση έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη απλοποίησης της διοίκησης στην ευρωζώνη.

Προσέθεσε πως υπάρχει ανάγκη να γίνουν αλλαγές στη διοίκηση της νομισματικής ένωσης, «στο πνεύμα» της Έκθεσης των Πέντε Προέδρων, η οποία περιλαμβάνει συστάσεις για τη δημιουργία ενός εγγυητικού ταμείου για τις ευρω-καταθέσεις αλλά και για τη δημοσιονομική σύγκλιση των 19 κρατών μελών του κοινού νομίσματος.

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...