Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Προσπαθούν να φιμώσουν το Avaaz‏


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Το κίνημά μας απειλείται.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ψηφίζουν νόμους-φίμωτρα που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και βάζουν λουκέτο σε οργανώσεις. Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση καταστολής της κοινωνίας των πολιτών που έχει βιώσει η γενιά μας.

Η Αίγυπτος έχει διώξει την ομάδα του Avaaz από τη χώρα. Στην Ινδία, τη μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο, το Avaaz έχει δεχτεί διασυρμό και εκφοβισμό από την κυβέρνηση.Η δύναμη του Avaaz αποτελείται από τις φωνές όλων μας. Αν οι κυβερνήσεις μάς θέσουν εκτός νόμου ή σαμποτάρουν τις κινητοποιήσεις μας, χαθήκαμε. Ήρθε η
ώρα να αντεπιτεθούμε! Κι έχουμε ένα φοβερό σχέδιο για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας: τη δημιουργία μιας διεθνούς ομάδας νομικής υπεράσπισης.

Σε διαμάχες μεταξύ πολιτών και εξουσίας, οι πολίτες σπάνια εκπροσωπούνται από καλούς δικηγόρους, γιατί είναι πανάκριβοι. Και σ’ αυτό το σημείο το κίνημά μας μπορεί να βοηθήσει. Το Avaaz διαθέτει ήδη μια μικρή ομάδα εξαιρετικών νομικών. Ωστόσο, αν δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη και καλύτερη νομική ομάδα υπέρ της δημοκρατίας στον κόσμο που χρηματοδοτείται από τους πολίτες, θα μπορούμε να θέτουμε υπό αμφισβήτηση τους κατασταλτικούς νόμους, ήδη κατά τη σύνταξή τους, και όποτε χρειάζεται θα αντιμετωπίζουμε τις χειρότερες επιθέσεις στο δικαστήριο.

Κάνε κλικ για να στηρίξεις με όσα θα πλήρωνες για ένα γεύμα και να βοηθήσεις το Avaaz να κινηθεί δικαστικά σε όλο τον κόσμο για την προστασία των ελευθεριών μας. Ας αντιμετωπίσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα όσους προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν τον αγώνα μας:



Τα τελευταία τρία χρόνια, πάνω από 60 χώρες έχουν ψηφίσει νόμους που εμποδίζουν τη δράση των μη κυβερνητικών ομάδων: Στην Ισπανία, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 600.000 € σε αβααζίτες και αβααζίτισσες ακόμη και για τη διοργάνωση μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας. Στο Ισραήλ, ένα νομοσχέδιο επιδιώκει να κατατάξει πολλές γενναίες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως «ξένους πράκτορες» και να απαγορεύσει τη διεθνή τους χρηματοδότηση. Επίσης, στην Ουγκάντα ​​μία κρατική υπηρεσία θα μπορεί να διαλύει όποια οργάνωση δεν της αρέσει!

Ξέρουμε καλά πως η νομική δράση του Avaaz φέρνει αποτελέσματα. Όταν η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής προσπάθησε να λογοκρίνει την εκστρατεία μας ενάντια στο εμπόριο οστών λιονταριού, τους σύραμε στα δικαστήρια και κερδίσαμε μια υπόθεση-ορόσημο για την ελευθερία του λόγου που θεωρείται πρότυπο για όλη τη χώρα. Με αρκετή υποστήριξη λοιπόν, μπορούμε μαζί:
  • Να επεκτείνουμε τη νομική ομάδα του Avaaz για να διαθέτουμε κορυφαία εκπροσώπηση κάθε φορά που απειλείται το κίνημά μας
  • Να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων με τους καλύτερους δικηγόρους του κόσμου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και να τους φέρουμε σε επαφή για να σχηματίσουμε μια νομική ομάδα υπέρ της δημοκρατίας
  • Να κινούμαστε με προσφυγές, αγωγές και εκστρατείες για να αντιμετωπίζουμε όσους μας επιβουλεύονται
Αυτοί οι νέοι αναχρονιστικοί νόμοι αποδεικνύουν ότι οι πολιτικοί φοβούνται την αυξανόμενη δύναμή μας. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να συντρίψουν το ατομικό δικαίωμά μας να πληροφορούμαστε και να οργανωνόμαστε ως πολίτες, γιατί αυτό αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας.

Κάνε κλικ για να στηρίξεις τη δημιουργία μιας διεθνούς νομικής ομάδας που θα εκπροσωπεί εμάς τους πολίτες και θα συμπληρώνει την πολιτική μας δύναμη:


Υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται να διακινδυνεύσουμε τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουμε το βασικό πυρήνα των δημοκρατικών ελευθεριών μας. Αυτό κάναμε όταν παλέψαμε ενάντια στους ισχυρούς βαρόνους των βρετανικών ΜΜΕ και τα τσιράκια της καναδικής κυβέρνησης. Τώρα, αν συγκεντρώσουμε τους απαραίτητους πόρους, μπορούμε να αντισταθούμε σε όσους προσπαθούν να μας φιμώσουν, όπου κι αν βρίσκονται.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Emma, Alice, Ricken, Alex, Bert, Laila και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...