Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤ: ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ELA ΣΤΑ 65 ΔΙΣ


Την αύξηση του ορίου χρήσης του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA) στα 65 δις ευρώ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη το εκτελεστικό συμβούλιο.

Η απόφαση επιβεβαιώνεται από στελέχη της ΕΚΤ, που φέρονται να μίλησαν στο Reuters. Σημειώνεται πως η τακτική συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου είναι στις 18 Φεβρουαρίου. Σε αυτή τη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί η ανανέωση ή όχι της χρήσης του ELA από τις ελληνικές τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Φεβρουαρίου τα ελληνικά χρεόγραφα δεν είναι αποδεκτά στις πράξεις παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ ως εγγυήσεις, με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να κάνουν χρήση του μηχανισμού ELA για την κάλυψη των αναγκών τους. Η απόρριψη των ελληνικών ομολόγων θα ισχύσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους και να υπάρξει κάποια συμφωνία – πρόγραμμα.

http://kartesios.com/?p=182216

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...