Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

«Έρχεται νέο επώδυνο πρόγραμμα» εκτίμησε από το βήμα της Βουλής, ο Δ. Κουτσούμπας



Στην εκτίμηση ότι έρχεται νέο επώδυνο πρόγραμμα που θα επιβαρύνει τον λαό και ότι προχωρά ένας νέος επώδυνος συμβιβασμός, προέβη ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων προσπαθεί να ισορροπήσει ακροβατώντας προκειμένου να ικανοποιήσει τους δανειστές και σημείωσε: «Έχοντας σηκώσει τους τόνους προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται τώρα να προσγειωθεί και να προσγειώσει ταυτόχρονα αρκετούς οπαδούς του στη σκληρή πραγματικότητα που την επιβάλλει, μια λυκοσυμμαχία, της οποίας δηλώνει ένθερμος πιστός εταίρος και μάλιστα τη θεωρεί και κοινό μας σπίτι».
Ακόμη, κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο πρόγραμμα αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. «Κανόνες του συμφώνου αυτού είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που σημαίνει ότι θα συνεχιστούν οι θυσίες του λαού μας στον βωμό της ανταγωνιστικότητας, του κέρδους των ομίλων», είπε και υπογράμμισε ότι οι τεράστιες απώλειες του λαού κατά την κρίση θεωρούνται πλέον ως περασμένα ξεχασμένα. «Θα χορτάσουμε με αισθήματα αξιοπρέπειας και με λίγα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια» εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας και κατήγγειλε ότι αν προχωρήσει ο νέος επώδυνος συμβιβασμός η διαφορά θα είναι μόνο στο περιτύλιγμα.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι η περήφανη διαπραγμάτευση αφορά αν θα απελευθερωθεί περισσότερο κρατικό χρήμα για να δοθεί στους μονοπωλιακούς ομίλους, και προδιέγραψε ότι το κόμμα του θα σταθεί δίπλα στον λαό που έχει υποφέρει τα πάνδεινα σ’ αυτή τη χώρα και βρίσκεται αντιμέτωπος και με εμπόριο ελπίδων και με εμπόριο του φόβου.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «τα πλατιά λαϊκά στρώματα αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ έχει συνέπεια λόγων και έργων, επιδεικνύει σταθερότητα αρχών και θέσεων. Μια σταθερότητα και συνέπεια που δεν στηρίζεται σε δόγματα αλλά σε αναλύσεις της πραγματικότητας, με οικονομικές προβλέψεις που επιβεβαιώνονται γιατί πατάνε στο έδαφος από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού μας». «Προτάσεις, θέσεις και προγράμματα που προσπαθούν να συνταιριάξουν τα ασυμβίβαστα, καταντάνε να οδηγούν τον λαό να εξακολουθεί να ματώνει. Δεν γίνεται να είσαι και με την εργατική τάξη, τον λαό και με την πλουτοκρατία του τόπου και της Ευρώπης» επισήμανε.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...