Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Το νέο κύμα των δημοσκοπήσεων δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η ΝΔ


Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  
Τις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου περιμένουν στην ΝΔ για να αποφασίσουν την στρατηγική της τελευταίας κρίσιμης εβδομάδας. Στην λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι η μείωση της ψαλίδας ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ακόμη μεγαλύτερη το σαββατοκύριακο γεγονός που καταδεικνύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πιάσει ταβάνι» στα ποσοστά του. 
Παρόμοια είναι η άποψη που εκφράζεται και για τα ποσοστά συσπείρωσης των δύο κομμάτων. Από τη ΝΔ λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο μέγιστο ποσοστό συσπείρωσης ενώ στον αντίποδα η ΝΔ έχει ακόμη περιθώριο να συσπειρώσει και άλλο τους ψηφοφόρους της. 
Αυτά είναι και τα δύο στοιχεία των δημοσκοπήσεων που θα εξεταστούν στην Συγγρού για να επαναπροσδιορίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες στην στρατηγική της τελευταίας εβδομάδας. 
Για παράδειγμα εάν η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι πάνω από τρεις ποσοστιαίες μονάδες θα επανέλθουν τα σενάρια ακόμη και για διεξαγωγή τηλεμαχίας. Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός παραμένει σταθερός στην άρνησή του εάν κριθεί ότι το παιχνίδι χάνεται μπορεί να επανεξετάσει την στάση του. 
Στη ΝΔ θα επιμείνουν στην στρατηγική της αποδόμησης λέξη λέξη των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα αλλά και όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτήν την τελευταία εβδομάδα υπάρχει σαφής εντολή προς τους υποψήφιους της ΝΔ που έχουν διατελέσει υπουργοί να απαντούν στις δηλώσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι αυτό το λόγο στα τηλεοπτικά κυρίως πάνελ θα δούμε τα λεγόμενα «βαριά χαρτιά» της ΝΔ δηλαδή πρώην υπουργούς, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και γραμματείς. 
Παράλληλα στη ΝΔ παρακολουθούν τα ποσοστά συσπείρωσης που μέχρις στιγμήςμετρώνται στο 75% και επιθυμούν να τα αυξήσουν κατακόρυφα. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι η «εξόρμηση» σε περιφέρεια και αστικά κέντρα. 
Το βάρος εδώ πέφτει στους υποψηφίους της Β Αθήνας όπου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να αντιστραφεί αρκεί οι υποψήφιοι της ΝΔ να βρεθούν κοντά στις αδύναμες οικονομικά ομάδες, στους άνεργους και στους νέους και να στηρίξουν το δόγμα της σταθερότητας. 
Τέλος την τελευταία εβδομάδα θα υπάρξει και ένας βομβαρδισμός δηλώσεων από ευρωπαίους αξιωματούχους που θα υποστηρίζουν την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά και θα αναπαραχθούν από όλους τους υποψηφίους της ΝΔ.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας; – Τι θα κρίνει τη μάχη της Κυριακής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας το βράδυ της Κυριακής θα μάθουν ποιος από τους δύο θα είναι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα – τουλ...