Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Η λίστα του Χ. Ξηρού


Του Κώστα Καίσαρη
Σοκ και δέος. Ο αιμοδιψής, αιμοσταγής και αιμοβόρος, Χριστόδουλος Ξηρός, είχε καταρτίσει λίστα υποψήφιων θυμάτων. Λίστα με ανθρώπινους στόχους.
Ο αρχιτρομοκράτης ήταν έτοιμος να χτυπήσει. ¨Εχοντας βάλει στο στόχαστρο μια σειρά από επιφανείς προσωπικότητες της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής του τόπου. Πρόσωπα-σύμβολα της αστικής δημοκρατίας. Πυλώνες του δημορατικού πολιτεύματος. Αναλυτικά, ο κατάλογος με τα υποψήφια θύματα
- Τη Δέσποινα Μιραράκη. Επειδή εκμεταλλεύτεται τον ιδρώτα των σκληρά εργαζόμενων Ινδών και Πακιστανών. Αγοράζοντας τα χαλιά με το κιλό για ένα κομμάτι ψωμί για να τα πουλήσει μετά, με το κομμάτι.
- Τον Πασχάλη Αρβανιτίδη. Τον βαψομαλλιά τραγουδιστή, που αρνείται να αναγνωρίσει το εξώγαμό τέκνο του, δίνοντας κακό παράδειγμα στην κοινωνία.
- Τη Δήμητρα Λιάνη. Που όχι μόνο ξελόγιασε τον επιφανή σοσιαλιστή ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέ3ου, αλλά παρέβη τη ρητή δέσμευσή της ότι μετά απ’ αυτόν έχει κλείσει σα γυναίκα και δεν τήρησε το λόγο της.
- Το Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδώνας, Άρη Βασιλόπουλο. Αυτόν τον ψευτοαρτιστερό του Σύριζα, που αρνείται στην ΑΕΚ να γυρίσει σπίτι της και να φτιάξει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ως γνωστόν όλα τα επιφανή στελέχη της 17Νοέμβρη (Κουφοντίνας κλπ) είναι οπαδοί της προσφυγομάνας ΑΕΚ.
- Την Μπήλιω Τσουκαλά, η οποία εκμεταλλεύτηκε τη δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ δι΄ιδίον όφελος.
- Τους αδερφούς Γιώργο και Γιάννη Κατσάμπα. Που συνεχώς και αδιαλλείπτως διαφημίζουν τη συνεργασία τους με τον Έλβις Πρίσλεϊ προπαγανδίζοντας έτσ υπέρ της ιμπεριαλιστικής Αμερικής.- Την Ελένη Μενεγάκη, που αποχαυνώνει σε καθημερινή βάση τις ελληνίδες νοικοκυρές ενώ ταυτόχρονα πράτατησε τον άντρα της, για έναν πιο μικρό και πιο μπάνικο. Δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα σε κάθε σκληρά εργαζόμενη σύζυγο και μητέρα.
- Τον Ανδρέα Ευαγγελόπουλο, που έχει το θράσος να αυτοχαρακτηρίζεται εθνικός σταρ. Προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη, που χάριζε το γέλιο και τη χαρά στα λαϊκά στρώματα.
- Το Νίκο Αλέφαντο που παριστάνει το Νίκο Ξανθόπουλο της προπονητικής και εξυμνεί τον καπιταλιστή Σωκράτη Κόκκαλη.
- Το Λευτέρη Πανταζή, γνωστό και ως Λε-Πα, γιατί εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια, εξωθεί τη νεολαία σε ακολασίες. Τσιφτετέλια, χορούς της κοιλιάς, αγνοώντας τους παραδοσιακούς χορούς, όπως το τσάμικο και το καλαματιανό.
- Τον Άγγελο Αναστασιάδη, που επικαλείται συνέχεια την Παναγιά, για να κρατήσει τις μάζες των οπαδών του ΠΑΟΚ στο σκοτάδι. Όπως, άλλωτε, έχει πει ο Καρλ Μαρξ η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.
- Τον Τάκη Αγραφιώτη, υπηρέτη δυο αφεντάδων του καπιταλιστικού συστήματος: Του Γιάννη Ιωαννίδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη
ΠΟΣΗ αληθοφάνεια μπορούν να έχουν τα παραπάνω; Όση και το ρεπορτάζ Κικίλια, για το «χτύπημα-κόλαση με τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών, ρουκετών και βροχή από σφαίρες, που ετοίμασε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Η ομάδα κρούσης του  Ξηρού, που θα αποτελείτο από 10 άτομα, θα τοποθετούσε ένα βαν στο μαντρότοιχο των φυλακών Κορυδαλλού. Θα πυροδοτούσε και θα γκρέμιζε τον τοίχο (στη γιάφκα της Αναβύσσου, βρέθηκε ένα βαρέλι με 100 κιλά εκρηκτικής ύλης και ατό λογικά θα βρισκόταν εντός του βαν).
Μετά την έκρηξη οι κρατούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες» θα δραπέτευαν από τις φυλακές, ενώ σε κοντική απόσταση θα βρίσκοταν ένα δεύτερο βαν το οποίο θα παραλάμβανε τους δραπέτες. Την ίδια στιγμή σε κοντινά σημεία θα βρίσκονταν οχήματα με πάνοπουλος συνεργούς (με καλάζνικοφ) οι οποίοι θα φρόντιζαν να εξουδετερώσουν τους σοφρωνιστικούς που θα προσπαθούσαν να καταδιώξουν τους δραπέτες.
Το σχέδιο διαφυγής, μάλιστα, προέβλεπε τρία κλεμένα βαν τα οποία θα χρησιμοποιούσαν οι δραπέτες για να καλύψουν τα ίχνη τους». (Σύμφωνα με τον συνήγορο του Χ.Ξηρού τίποτα από τα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία)
Τόσο απλά και τόσο εύκολα. Σενάρια που θα μπορούσε να ανατρέχει σε κάποια από τις ταινίες που πρωταγωνιστούσε ο Θανάσης Βέγγος, σαν φαλακρός πράκτωρ Θου-Βου. Πολύ περισσότερο βέβαια στον σύγχρονο Τζέιμς Μποντ, που υποδύεται ο Ντάνιελ Κρεγκ, όπου θα είχε στη διάθεσή του, εξοπλισμό της τελευταία τεχνολογίας.
Ο σουρεαλισμός φαίνεται ότι εμπνέει την αντιτρομοκρατική κι αυτό προκύπτει και από το ρεπορτάζ της δαιμόνιας ρεπόρτερ Μίνας Καραμήτρου. Εκεί δηλαδή στην Ανάβυσσο, που συνέλαβαν τον «αρχιτρομοκράτη» όταν έκανε ορθοπεταλιές μ η πρώτη του κουβέντα ήταν «είμαι πολιτικός κρατούμενος».Για να τον βάλει στη θέση του ο ετοιμόλογος αστυνομικός: «Δεν σκοτώνουν, κύριε, για πολιτικούς λόγους».
Διάλογος που παραπέμπει σε Κώστα Χατζηχρήστο-Θανάση Βέγγο στον Ηλία του 16ου. Προφανώς το σενάριο για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού αλά Γοργοπόταμος, εξυπηρετεί τη σκοπιμότητα των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ στον Δομοκό. Που ήδη μεταφέρθηκε, σαν ύποπτος απόδρασης, στην ηλικία των 70+. Το σενάριο, πάντως, θα το ζήλευαν τόσο ο Ίαν Φλέμινγκ, όσο και ο Νίκος Φώσκολος.
https://eleutheriellada.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Καρφιά» Ανδρουλάκη σε Δούκα: Δεν χωρίζω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε «70% - 30%»

Πρόσκληση προς τους 303.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, να κάνουν το ίδιο και την προσεχ...