Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Στ. Θεοδωράκης: Από τις βασικότερες προτεραιότητες του Ποταμιού η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας


Μια από τις βασικότερες προτεραιότητες του Ποταμιού είναι η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Δεν παίζουμε με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και για το Ποτάμι δεν υπάρχει άλλο νόμισμα από το ευρώ», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. Επίσης, σημείωσε ότι «σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων που θα συμμετάσχουν και φυσικά το δικαίωμα του ‘βέτο’ σε ό,τι αφορά την ανάληψη των υπουργικών θέσεων» και τόνισε ότι για το Ποτάμι η οικονομία δυτικού τύπου είναι επίσης αδιαπραγμάτευτη. «Δεν συζητάμε για κρατικοποιήσεις ή να διώξουμε τους επενδυτές από τη χώρα», υπογράμμισε.
«Αν το πρώτο κόμμα αποφασίσει να αδιαφορήσει σε ότι αφορά την παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη ή προσπαθήσει να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος και σύγκρουση με την Ε.Ε.», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «είναι σαφές» ότι εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνυπάρχουν «δυο διαφορετικές γραμμές».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πορτογαλία: Φορο-παράδεισος για νέους, μήπως να το σκεφτούμε;

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός νέου ανθρώπου στην Ελλάδα, που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη και δεν θα κληρονομήσει την οικογενειακή επιχε...