Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Γερμανία: Στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να βγει στις αγορές, υπό τον όρο να τηρηθεί το πρόγραμμα



Για στήριξη της Γερμανίας προς την Ελλάδα μέχρι να βγει στις αγορές, υπό τον όρο, όμως, του να τηρηθεί πιστά το πρόγραμμα και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, έκανε λόγο σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
«Η Γερμανία ταυτίζεται με την πρόθεση της Ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα έως ότου η χώρα επιστρέψει στις χρηματαγορές», δήλωσε η κ. Κοτέ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι σημαντικό για την εμπιστοσύνη των αγορών είναι «η συνέχεια του μεταρρυθμιστικού έργου και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων». Η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών αναγνώρισε, παράλληλα, πως η Ελλάδα έχει κάνει αναφορικά με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων «αξιοσημείωτη πρόοδο», η οποία αντικατοπτρίζεται σε «βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες».
Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει νωρίτερα απ' ό,τι προβλέπεται στις χρηματαγορές η κ. Κοτέ ανέφερε ότι πράγματι στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσει Ελλάδα την ικανότητα να καλύπτει τις δανειακές τις ανάγκες από τις χρηματαγορές. Ωστόσο, εξέφρασε και πάλι τη γνωστή άποψη της Γερμανίας ότι οι αποφάσεις για το αν η Ελλάδα θα επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές, θα ληφθεί μετά το τέλος του χρόνου και αφότου η τρόικα συντάξει το τελικό της πόρισμα για το τρέχον πρόγραμμα.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...