Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Συμφωνίες δισεκατομμυρίων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας


Συνολικά 38 οικονομικές συμφωνίες για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων σε διμερές επίπεδο υπέγραψαν Ρωσία και Κίνα. Μία από αυτές αφορά σχέδια για υγροποιημένο φυσικό αέριο. Η αξία των διμερών εμπορικών συναλλαγών αναμένεται να ανέλθει στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος και μπορεί να διπλασιαστεί ξανά έως το 2020.

Η Μόσχα στρέφεται όλο και περισσότερο στην Κίνα, μια χώρα που αποτελεί πλέον μείζονα εμπορικό της εταίρο, τα τελευταία χρόνια και η τάση αυτή εντείνεται από την πρόσφατη επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών έχει υπερδιπλασιαστεί κατά τα τελευταία έξι χρόνια, με την αξία τους να υπερδιπλασιάζεται από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια στα 90 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τον Μάιο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε υπογράψει μια συμφωνία αξίας 400 δισεκ. δολαρίων με την Κίνα που εγγυάται παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου για τα προσεχή 30 χρόνια.

Το Πεκίνο θεωρεί τις κυρώσεις της Δύσης μια ευκαιρία για την προώθηση κινεζικών προϊόντων στην Ρωσία. Ο τελευταίος γύρος κυρώσεων έχει πλήξει ρωσικές τράπεζες, περιορίζοντας τη δυνατότητα δανεισμού τους από τις δυτικές κεφαλαιαγορές. Όμως, οι μεγάλοι δανειστές των δύο χωρών συμφώνησαν να ανοίξουν γραμμές πιστώσεων για να χρηματοδοτηθούν κοινά σχέδια και έργα. Μεταξύ των συμφωνιών που υπογράφτηκαν σήμερα είναι η χρηματοδότηση με 2 δισεκατομμύρια δολάρια της κρατικής ρωσικής τράπεζας Vneshekonombank από την Export-Import Bank of China. Το ποσό αυτό προορίζεται για έργα στη Σιβηρία και στη ρωσική Άπω Ανατολή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Βελόπουλος ζητάει «συλλήψεις» των τράπερς και επαναφορά της ποδιάς στα σχολεία

«Να συλληφθούν οι τράπερς που υποκινούν τα παιδιά μας στη βία… Επαναφέρετε την ποδιά. Παιδιά στη Δυτική Αθήνα δεν έχουν καλά ρουχαλάκια και ...