Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τι θα εξαγγείλει ο Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ


77ç ÄÅÈ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ Á.ÔÓÉÐÑÁÓ

Του Γιώργου Μελιγγώνη
Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, η Κουμουνδούρου θέτει τους εξής πυλώνες στις προγραμματικές εξαγγελίες του: την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, τους θεσμικούς μετασχηματισμούς στη λειτουργία του κράτους (για παράδειγμα, με την αποκατάσταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας), την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για δημιουργία 200.000-300.000 θέσεων εργασίας, αλλά και την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας.
Τα πρώτα μέτρα της «κυβέρνησης της Αριστεράς»
Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλήξει και σε αυτά που θα εξαγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη ως «πρώτα μέτρα κυβέρνησης της Αριστεράς». Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η δέσμευση για «κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» με την παροχή μιας ποσότητας κιλοβατωρών δωρεάν σε
κάθε σπίτι που έχει ανάγκη, αλλά και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους. Έχει επίσης προαναγγελθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δεσμευθεί για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά και για την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ, με παράλληλη διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος.
Φορολογικές προτάσεις
Σε ό,τι αφορά την φορολογική πολιτική, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προαναγγείλει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη δημιουργία ενός «ενδιάμεσου φορέα» για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», αλλά και για επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, με παράλληλη κατάργηση της τωρινής «ποινής» προς τους οφειλέτες, δηλαδή της μη παροχής φορολογικής ενημερότητας. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαγγείλει κατάργηση της άσκησης ποινικών διώξεων για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για συγκρότηση περιουσιολογίου, προκειμένου να συλληφθεί η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή. Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ειδική αναφορά στο λαθρεμπόριο καυσίμων, υποσχόμενος ότι θα το πατάξει -και εκτιμώντας πως μόνο από τα καύσιμα, μπορούν να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα κατά 1 δισ. ευρώ. «Η παράμετρος για όλες τις φορολογικές ρυθμίσεις θα είναι το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών», αναμένεται να δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ανακοινώσει και τη δημιουργία μίας δημόσιας τράπεζας «ειδικού σκοπού», προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην οικονομία.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...