Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζουν να υπάρχουν στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης

Τι δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, για το ενιαίο μισθολόγιο, τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο, που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με το οποίο αυτό εφαρμόστηκε. Υπάρχουν υπάλληλοι σε υπουργεία που αμείβονται περισσότερο από υπαλλήλους με ίδια προσόντα σε άλλα υπουργεία». Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και πρόσθεσε ότι «η αναμόρφωση του μισθολογίου αποτελεί δέσμευση της χώρας» και πως «μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις που θα διορθώσουν στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος». 
Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «όλες οι προαγωγές στο δημόσιο έχουν παγώσει από το 2011», και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να
συζητήσουμε ένα σταδιακό ξεπάγωμα των προαγωγών».
Αναφέρθηκε, δε, αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στο Παρίσι με τους εκπροσώπους των δανειστών, χαρακτηρίζοντάς την ως «χρήσιμη», ενώ έκανε γνωστό ότι «η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη γενικότερη πρόοδο στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης».
Σε ό,τι αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο: θα προχωρήσει σε σταδιακή πολιτική φορολογικών ελαφρύνσεων, εναρμονισμένη με τον προϋπολογισμό. Η πολιτική αυτή θα εξειδικευθεί περισσότερο μέχρι τα τέλη του έτους. Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει».
Επέκρινε, τέλος, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, και εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή του.
Τέλος, εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος, χρησιμοποιώντας την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Αν τελικά τα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θεωρώ ότι θα πληρώσει το τίμημα της επιλογής του».
Όπως είπε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άρα η περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τον προσεχή Μάρτιο είναι ορατή. Εκτίμησε όμως πως θα βρεθούν οι 180 βουλευτές, που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου.
Ως προς το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση αυτή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που να ενώνει και όχι να διχάζει τους Έλληνες, ένα πρόσωπο που να μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό».
 http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...