Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η τρόικα «ξεσκονίζει» τα Ταμεία και ζητά τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΤΡΕΝΟΣΕ, αεροδρόμια

Τι συζητήθηκε κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικα με την κυβέρνηση για ασφαλιστικά Ταμεία και ιδιωτικοποιήσεις  του τομέα μεταφορών


Τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων εξετάσθηκαν στη νέα συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό και υφυπουργό Εργασία Γ. Βρούτση και Β. Κεγκέρογλου . Στη σύσκεψη, πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι επιβεβαιώθηκε η ταμειακή επάρκεια του συστήματος καθώς κατά το πρώτο επτάμηνο του 2014 έχει απορροφηθεί το 57,33% της κρατικής επιχορήγησης, αντί του 58,33% που είχε προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό. Δεν σχολίασε όμως τι ελέχθη για τα χρέη των Ταμείων προς τρίτους κυρίως για περίθαλψη, ύψους περίπου 3 δισ. τα οποία αναμένεται να αυξηθούν εάν καταργηθούν οι πόροι τους από φόρους υπέρ τρίτων.
Στη σημερινή συνάντηση δεν συζητήθηκαν θέματα εργασιακών σχέσεων, αναφέρουν πληροφορίες
από το υπουργείο.
Επίσης, συζητήθηκε η εφαρμογή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος η οποία όμως θα εξεταστεί αναλυτικά σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον υφυπουργό Β. Κεγκέρογλου αύριο, Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την τρόικα να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας τον συντονισμό του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων, που χορηγούνται από άλλα υπουργεία, όπως το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρχει έλεγχος των δαπανών και αποτελεσματικότερος καταμερισμός σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Συνάντηση της τρόικα με τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδη

Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων για την Εγνατία Οδό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα της εφαρμογής των «αναλογικών διοδίων» , δηλαδή την πληρωμή ανάλογα με την απόσταση, που διανύεται) στην Εγνατία Οδό. Όπως ανέφερε παράγοντας του υπουργείου, «οι παραχωρησιούχοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει των συμβάσεων, να έχουν έως το τέλος του 2015 αναλογικά διόδια παντού».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...