Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Τσίπρας: Θέλουμε δημόσιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα


Picture 0 for Τσίπρας: Θέλουμε δημόσιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση έχει χάσει τη δυνατότητα ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, τόνισε, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως το κόμμα του δεν συμμετέχει στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος.
Αναφερόμενος στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ», ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που, «μετά από ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, θα διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα αγαθών όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και θα λειτουργούν ως αναπτυξιακά εργαλεία».
Όπως είπε, στόχος είναι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί που να διασφαλίζουν:
- Το δικαίωμα στα κοινωνικά αγαθά, περιλαμβανομένης της ενέργειας. Έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί
η ενεργειακή φτώχεια στη χώρα και να αποκατασταθεί το δικαίωμα όλων σε μια ελάχιστη, βιοτική ποσότητα ενέργειας. Να παραμείνει το ρεύμα δικαίωμα και να μην ξαναγίνει πολυτέλεια.
- Τον εξορθολογισμό, τη διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία τους, ως κοινωνικών και αναπτυξιακών θεσμών.
- Τη δημοκρατική λειτουργία και κοινωνική λογοδοσία.
- Τη συμβολή τους στον παραγωγικό και οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί είναι κινητήριοι μοχλοί της ανασυγκρότησης, και σε αυτό το πλαίσιο οι επιχειρήσεις ενέργειας θα εκσυγχρονιστούν σύμφωνα με τους τέσσερις παραπάνω άξονες και θα λειτουργήσουν με όρους δημοσίου συμφέροντος.
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημά του σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πώληση της ΔΕΗ.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να απενταχθεί η Ελλάδα από τα μνημόνια και να επανενταχθεί ως ισότιμο μέλος στην ΕΕ, «στην Ευρώπη των κοινωνικών κατακτήσεων».
Κάνοντας αναφορά και στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σημείωσε ότι «οι ευρωεκλογές ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε βασική επιλογή του ελληνικού λαού».
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...